avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate PENTRU BUGETARI - MI-A VENIT O IDEE !
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

PENTRU BUGETARI - MI-A VENIT O IDEE !

Ce-ar fi daca noi, bugetarii care vom ramane fara 25% din salariu, vom munci cu 25% mai putin? Si aici astept parerile dvs. despre cum am putea face acest lucru: sa reducem programul de lucru prin plecarea de la serviciu cu 2 ore si 1/2 mai devreme decat de obicei (asta inseamna 25% din programul normal de lucru de 8 ore); sau ceva gen greva spontana in institutii cate 2 ore si 1/2 pe zi, etc. ....Astept alte propuneri. Nu glumesc.
Astept si reactiile celor care au nevoie de functionarii publici de la ghisee si care, de obicei sau de cele mai multe ori, nu prea se gandesc la cum traiesc acesti functionari. Impresia generala a clientilor este foarte clar aceea ca functionarii se scalda in bani, ca iau spagi, etc. ..... Este o gandire total gresita !!! Ar trai ei oare cu 850 ron/luna cat am eu si alti mii de functionari din Romania (altii au mai putin decat atat ....) ? Cu atata hartogaraie zilnic, stres, fara pauze de masa, fara nici un drept? X-(X-(
Va inteleg nemultumirea si frustrarea pentru ca si eu am fost functionar public. Poate ca daca functionarii publici ar fi facut la timpul potrivit greva cu adevarat in loc sa se prefaca ar fi schimbat ceva...poate.
Nu mai ramane decat ca sindicatele sa militeze pentru respectarea drepturilor care nu au fost inca atinse cum ar fi dreptul la pauza de masa.
Si totusi 25% din 8 ore inseamna doua ore, nu 2 ore si 30 de minute.
Da, scuze, inseamna 2 ore; m-a luat valul, abia aflasem ce a decis CCR ..... :">
Imi permit sa postez un mesaj ce l-am primit ca mesaj privat. Poate autorului i-a fost teama de reactiile altora. Dupa ce ca CCR ne-a condamnat la o viata in saracie, am primit una in cap :hammer: si de la un patron, cred ..... Lectura placuta: #-o#-o#-o

Redau textul primit:

"stii de ce.....pentru ca prostii de privati au taiat bonurile de masa si 20% din salarii din 1 ian 2009.
...pentru ca la un control de la ">>>>" am primit amenda 6.000 lei, chitanta si procesul verbal a fost pe 2.000 lei....si crede-ma nene, nu au avut de ce sa se lege, dar fiind firma mare, veniti ca uliile pe noi. si nici nu ne aratati PV decat cand aveti banii in mana.
....si inca de ce...la magazinul din colt, au intrat intr-o saptamana 3 controale de la"<<<<<"...cu nerusinare. A treia oara omul amarat i-a dat afara cu matura, plangand. Asta in fata mea.
...si mai stii de ce....pt ca primaria. COMUNEI ">>>>>>" are 2 ziaristi care freaca manga toata ziua.
...daca mergi la 8.45 !!!!!! sa iti achiti taxa de">>>"....casierele bugetare sunt la cafea, nicidecum in casierie....
mai vrei,,,,iti spun daca vrei,,,,ca stiu tare multe, si ma doare cinismul tau. NESIMTITULE".

Eu nu sunt atat de nesimtita incat sa trec si numele user-ului care mi-a trimis mesajul ! :

Ma asteptam si la asemenea reactii, inca le mai astept, cu interes chiar; asta imi intareste convingerea ca am avut dreptate cand am spus ca cei care vin prin institutii cu treaba, habar nu au ce trai au functionarii !:fight:
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
ContSters134600, utilizator
Dacă funcționarii publici și-ar fi făcut datoria nu s-ar fi ajuns la situația de față.Mă refer la funcționarii de la I.T.M și ANAF.Inspectorarele teritoriale de muncă încurajează munca la negru,primește cereri false de concediu fară plată false de la angajatori,primește ștate de plată false.Am fost în situația mai sus menționată,am reclamat la I.T.M și nu a luat nici o măsură,tot eu am fost găsit ”vinovat”,”de ce m-am angajat la un asemenea angajator”,acesta a fost răspunsul celor de la I.T.M.După un an m-am trezit doar cu 6 luni contribuit la C.A.S și C.A.S.S.,restul am fost trecut în concediu fără plată fără acordul meu.I.T.M. nu este străin de cauză,știe ce se întâmplă și nu ia nici o masură.Mă întreb dacă este moral ca funcționarii de la I.T.M să iasă în stradă să protesteze.
bogosianu a scris:

Dacă funcționarii publici și-ar fi făcut datoria nu s-ar fi ajuns la situația de față.Mă refer la funcționarii de la I.T.M și ANAF.Inspectorarele teritoriale de muncă încurajează munca la negru,primește cereri false de concediu fară plată false de la angajatori,primește ștate de plată false.Am fost în situația mai sus menționată,am reclamat la I.T.M și nu a luat nici o măsură,tot eu am fost găsit ”vinovat”,”de ce m-am angajat la un asemenea angajator”,acesta a fost răspunsul celor de la I.T.M.După un an m-am trezit doar cu 6 luni contribuit la C.A.S și C.A.S.S.,restul am fost trecut în concediu fără plată fără acordul meu.I.T.M. nu este străin de cauză,știe ce se întâmplă și nu ia nici o masură.Mă întreb dacă este moral ca funcționarii de la I.T.M să iasă în stradă să protesteze.

Este dreptul lor sa protesteze.....asa cum este si dreptul dvs ...pentru comiterea unor infractiuni sunt competente alte organe , nu ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Am depus plingere la politie si parchet,pentru inselaciune,fals si uz de fals. dar nimic. dorudoru dorudoru Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o ... (vezi toată discuția)
Restructurare bugetari galescu galescu Buna seara, as avea o intrebare si sunt nelamurit. Se fac restructurari iar eu am recuperari+ concediu pana la sfarsitul anului . Am 2 membri ai familiei (fara ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu tesasuv tesasuv Conducerea centrala a firmei ne-a anuntat ca in filiala in care lucrez ne vor fi reduse castigurile salariale pe luna noiembrie pe motiv ca nu sunt bani.O ... (vezi toată discuția)