Am fost să verific dacă angajatorul a plătit contribuțiile aferente la stat,a doua zi am fost chemat de administratorul societății și mi-a spus să nu mai vin la servici,nu am mai fost lăsat să intru pe poartă,mă întreb de unde știa administratorul societății că am fost să verific stagiul cotizat.Am făcut o sesizare la I.T.M, imediat după ce a depus sesizarea m-a sunat administratorul , să retrag plângerea că nu rezolv nimic.
Cu amenințări că am să fac plângere la procuratură pentru cererile de concediu fară plată false i-am determinat să-mi facă actele pentru șomaj.I.T.M i-a permis administratorului să modifice ștatele de plată,modificând ștatele de plată a recunoscut că cererile de concediu sunt false.De ce I.T.M nu a sesizat procuratura,de ce l-a lăsat să modifice ștatele? A modificat doar ștatele de plată,contribuțiile la stat nu le-a plătit nici în ziua de astăzi.
Și apropo,nu sunt singurul care a suferit neplăceri din cauza funcționarilor publici de la I.T.M. Este o regulă generală,foarte mulți angajatori procedează în asemena mod,cereri de concediu false,ca să nu plătească contribuțiile la stat,se știe acest lucru și nimeni nu ia nici o măsură.
@bogosianu,
Nimeni nu va contrazice ca sunt si neregului…
Dar, revenind la problema dv legata de statele de plata: angajatorul nu a “modificat” statele de plata ci (in mod sigur) a depus state de plata rectificative… ceea ce este cu totul altceva iar functionarii de la ITM nu au de ales: trebuie sa primeasca rectificativele… In unele localitati se cere si o “motivatie” pentru aceste rectificative – fiind o chestiune de ordine interioara, cum ar veni… O “procedura” care ar trebui sa fie extinsa – si atunci vor “sari” angajatorii: “birocratie!” “tone de hartie!” “daca aduc rectificative trebuie sa le primeasca – sa ma verifice daca nu ma crede!” Altfel spus: oricum ar fi tot nu e bine pt cineva!
Ar fi iesit o mazgaleala de nedescris daca ar trebuit sa modifice si oricum ar fi trebuit sa semneze pt modificare si sa stampileze…
Cat despre faptul ca angajatorul a aflat imediat ca ati fost la ITM e o alta chestiune, dar poate fi “invartita” si aceasta: inspectorul care are in evidenta respectivul angajator are dreptul sa il informeze pe acesta despre faptul ca este “verificat” si sa ii impuna sa ia masurile necesare pentru rezolvarea eventualelor probleme…
Gestul angajatorului este cu totul altceva: a ales sa nu va mai primeasca la munca – ceea ce nu a fost corect si si-a dat si el seama (nu degeaba a acceptat sa va “trimita” in somaj) ca poate fi actionat in instanta sipoate pierde procesul.
Faptul ca nu a virat contributiile – dupa rectificarea statelor de plata – se va intoarce impotriva lui cand cei de la ANAF, CAS, CASS, avizi de bani pt bugetul de stat, ii vor trimite somatii…
Peste toate acestea, sa nu uitam ca platiti "de la stat" nu sunt doar functionarii de la ghisee! Sunt pompierii, medicii, asistentele medicale, profesorii, cei care ne curata orasele s.a.
Toti bugetarii traiesc aceeasi drama, indiferent de sector. Toti avem de platit facturi, rate, etc.Nici pana acum nu eram platiti dupa munca depusa.Medici, asistente, functionari publici, profesori etc, toti lucram peste norma si in conditii de stres.
Eu sunt educatoare. Legea spune ca intr-o grupa de copii trebuie sa fie nu mai mult de 20 si nu mai putini de 10 copii. Deci eu ar trebui sa-mi primesc salariul dupa maximum 20 de copii. Anul scolar trecut am avut inscrisi in grupa combinata (copii cu varstele cuprinse intre 2,5- 7 ani in aceeasi grupa) 34 de copii!!!!!
Deci ar fi trebuit sa mai iau inca o jumatate de salar. Zilnic frecventau 29-30 de copii. Numai Dumnezeu ne-a aparat sa nu avem accidente majore, ca doar nu-i poti tine pe toti de mana deodata! Pe langa asta mai trebuie sa desfasuram si activitatea instructiv-educativa ca doar suntem educatoare si nu jandarmi!
Dar pe scaun nu poti tine o zi intreaga o grupa de copii. Programa este pretentioasa, ne cere sa lucram cu ei in grupuri mici, pe metoda proiectelor ca in strainatate! Dar in strainatate lucreaza doua educatoare si o persoana care ajuta, deci trei persoane cu max 20 de copii(depinde si de tara), iar salariile sunt de cel putin 10 ori mai mari.
Sa nu mai vorbim despre parintii super pretentiosi, care majoritatea alearga dupa bani si nu au timp de copiii lor, dar in schimb au pretentii mari de la gradinita. Doamne fereste sa aiba copilul o zgarietura "colectata" de la gradinita....dar nu-i nici o prblema daca isi sparge capul acasa...
Deci doamnelor si domnilor...la toti ne e greu...fiecare are dreptatea lui...
Noi educatoarele niciodata nu am fost foarte respectate, pentru ca lumea crede ca nu-i mare lucru sa ai grija de niste copilasi...NU prea cunoaste lumea in ce consta munca noastra, ca pe langa"a avea grija" cate si cate mai facem...Si ca in gradinita se depun bazele ..cei sapte ani..".de la gradinita".
Asa va fi societatea de maine cum este scoala de azi...Vai si amar de societatea de maine!
Pagina 5 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5