avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate PENTRU BUGETARI - MI-A VENIT O IDEE !
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

PENTRU BUGETARI - MI-A VENIT O IDEE !

Ce-ar fi daca noi, bugetarii care vom ramane fara 25% din salariu, vom munci cu 25% mai putin? Si aici astept parerile dvs. despre cum am putea face acest lucru: sa reducem programul de lucru prin plecarea de la serviciu cu 2 ore si 1/2 mai devreme decat de obicei (asta inseamna 25% din programul normal de lucru de 8 ore); sau ceva gen greva spontana in institutii cate 2 ore si 1/2 pe zi, etc. ....Astept alte propuneri. Nu glumesc.
Astept si reactiile celor care au nevoie de functionarii publici de la ghisee si care, de obicei sau de cele mai multe ori, nu prea se gandesc la cum traiesc acesti functionari. Impresia generala a clientilor este foarte clar aceea ca functionarii se scalda in bani, ca iau spagi, etc. ..... Este o gandire total gresita !!! Ar trai ei oare cu 850 ron/luna cat am eu si alti mii de functionari din Romania (altii au mai putin decat atat ....) ? Cu atata hartogaraie zilnic, stres, fara pauze de masa, fara nici un drept? X-(X-(
Nu va inteleg deloc.Ce conteaza daca lucrezi la stat sau la privat?Aceiasi nedreptate este aplicata in ambele cazuri.Sa stiti,ca foarte multi patroni au scazut drastic salariile angajatilor,in momentul in care s-a decis scaderea salariilor cu 25% la bugetari.Bonurile de masa vor fi o amintire.
grandanat a scris:

" Nu va obliga nimeni sa traiti cu un salariu de 800 lei, munca nu este ingradita, puteti pleca oricand sa munciti in alta parte. ......, si imi asum responsabiitatea pentru afirmatie, bugetarii sunt mai bine platiti ca cei din domeniul privat."

Nu stiu de unde ati tras concluzia ca eu am un salariu de 800 lei, eu ma refeream la salariul utilizatorului care a deschis discutia. Eu lucrez de 3 ani in domeniul privat pe un salariu f bun. Dar la inceputul carierei am fost functionar public, eram platita f prost si munceam de-mi sareau capacele, 10 ore pe zi, 7 zile pe saptamana ( si nu exagerez), cand am plecat in domeniul privat am plecat pentru un salariu de 5 ori mai mare si pentru o activitate care implica de vreo 20 de ori mai putin efort, functia era aceeasi- de consilier juridic. Asadar cunosc destul de bine ambele sisteme: si cel public si cel privat si imi sustin punctul de vedere ca nu ar trebui aruncat cu pietre in toti functionarii publici doar pentru ca sunteti furiosi pe unii functionari sau pe sistem.

Cat despre afirmatia ca exista persoane care traiesc foarte bine cu 400 de lei nu stiu daca mai intai sa plang sau sa ma tavalesc de ras. Cum puteti sustine asa o ineptie?
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
aianaa, utilizator
Nimeni nu e obligat sa accepte salariul minim pe economie dar putini sunt cei care isi permit sa refuze.

Da, functionarii publici sunt multi acolo unde nu e cazul si putini acolo unde trebuie multi… Chestiune de studii, in primul rand: mai multi aleg sa devina economisti etc, decat asistenti sociali, medicali etc…

Fiecare are rude, prieteni etc pe care doreste sa ii ajute si – cel mai usor – sistemul “pile-cunostinte-relatii” functioneaza in administratia de stat. Prietenii stiu de ce. Daca "privatii" raman impasibili au si ei de pierdut: "sistemul greoi" nu se va schimba...

Fie angajat in domeniul privat, fie in cel de stat cei mai multi dintre noi cunosc cazuri de angajari in sistem p-c-r. Cati au tupeul sa se revolte? La fel, multi dintre noi cunoastem cazuri de “revolutionari” (scutiti de taxe si impozite si beneficiind de alte… “facilitati” ) dar care, de fapt, au obtinut certificatul in sistem p-c-r (si nu putem dovedi, deci n-are rost sa discutam).

Se plang unii ca functionarii publici cu atributii de control fac si dreg… Da, asa e. Cati “patroni” refuza sa mituiasca? Prea putini! Cati angajati la acesti patroni se incapataneaza sa lupte “pana la capat” pentru a dovedi ca angajatorul nu isi indeplineste atributiile? Prea putini!
Cati angajati se intereseaza de drepturile si obligatiile pe care le vor avea dupa semnarea unui contract de munca? Si cati indraznesc sa negocieze salariul la angajare si sa ceara a fi trecute in contract toate “promisiunile de viitor” ale angajatorului? Cati angajati indraznesc sa verifice daca angajatorul vireaza la bugetul de stat contributiile aferente si cati indraznesc sa “strige” cand afla ca nu sunt virati banii?
Cati angajati indraznesc sa se revolte impotriva angajarilor in sistem p-c-r?

Asadar, angajati in institutii de stat sau in sistem privat toti sunt mai intai oameni (tematori mai mult pentru familiile lor decat pt ei) si abia apoi angajati!
Cat timp se va face distinctia – inoculata de guvernanti – intre “angajat la privat” si “angajat la stat” nu vom schimba nimic.
Schimbarile radicale nu se pot face fara sacrificii! Cine e dispus sa se “sacrifice” sa arunce primul piatra!
“Dezbina si cucereste!” Va amintiti…?

Din partea mea “bugetarii” au toata sustinerea – indiferent de forma de protest pe care o vor alege – daca vor reusi sa se “uneasca” si vor fi dispusi sa se “sacrifice”. Si, credeti-ma: saptamanal intalnesc functionari publici – dar chiar nu ma pot plange de atitudinea lor (poate am mai mult noroc decat altii sau, poate, in acest oras pana si functionarii publici sunt mai politicosi…? )
rambler.rose75 a scris:

Ce-ar fi daca noi, bugetarii care vom ramane fara 25% din salariu, vom munci cu 25% mai putin? Si aici astept parerile dvs. despre cum am putea face acest lucru: sa reducem programul de lucru prin plecarea de la serviciu cu 2 ore si 1/2 mai devreme decat de obicei (asta inseamna 25% din programul normal de lucru de 8 ore); sau ceva gen greva spontana in institutii cate 2 ore si 1/2 pe zi, etc. ....Astept alte propuneri. Nu glumesc.

V-as da solutii, dar daca imi spuneti ca atunci cand vi s-a marit salariul cu 5% sau cu 10% sau cu bonuri de masa sau cu sporuri de zambit ati fi stat mai mult la serviciu cu 1/2 de ora sau cu 1 ora sau ati fi zambit mai frumos .... N-am avut prilejul sa constat asta!
”Cati angajati indraznesc sa verifice daca angajatorul vireaza la bugetul de stat contributiile aferente si cati indraznesc sa “strige” cand afla ca nu sunt virati banii?”

Am verificat dacă angajatorul mi-a plătit contribuțiile la stat și a doua zi am fost dat afară,bineînțeles nu plătise nimic.Mă întreb de unde știa că am fost să verific?:hm:

Alte discuții în legătură

Am depus plingere la politie si parchet,pentru inselaciune,fals si uz de fals. dar nimic. dorudoru dorudoru Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o ... (vezi toată discuția)
Restructurare bugetari galescu galescu Buna seara, as avea o intrebare si sunt nelamurit. Se fac restructurari iar eu am recuperari+ concediu pana la sfarsitul anului . Am 2 membri ai familiei (fara ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu tesasuv tesasuv Conducerea centrala a firmei ne-a anuntat ca in filiala in care lucrez ne vor fi reduse castigurile salariale pe luna noiembrie pe motiv ca nu sunt bani.O ... (vezi toată discuția)