avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate PENTRU BUGETARI - MI-A VENIT O IDEE !
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

PENTRU BUGETARI - MI-A VENIT O IDEE !

Ce-ar fi daca noi, bugetarii care vom ramane fara 25% din salariu, vom munci cu 25% mai putin? Si aici astept parerile dvs. despre cum am putea face acest lucru: sa reducem programul de lucru prin plecarea de la serviciu cu 2 ore si 1/2 mai devreme decat de obicei (asta inseamna 25% din programul normal de lucru de 8 ore); sau ceva gen greva spontana in institutii cate 2 ore si 1/2 pe zi, etc. ....Astept alte propuneri. Nu glumesc.
Astept si reactiile celor care au nevoie de functionarii publici de la ghisee si care, de obicei sau de cele mai multe ori, nu prea se gandesc la cum traiesc acesti functionari. Impresia generala a clientilor este foarte clar aceea ca functionarii se scalda in bani, ca iau spagi, etc. ..... Este o gandire total gresita !!! Ar trai ei oare cu 850 ron/luna cat am eu si alti mii de functionari din Romania (altii au mai putin decat atat ....) ? Cu atata hartogaraie zilnic, stres, fara pauze de masa, fara nici un drept? X-(X-(

@rambler.rose75
Mesajul acelei persoane reflecta o gandire simpla, simpla de persoana crescuta in mahala si care n-a mai reusit sa iasa din mahala. Din pacate majoritatea romanilor gandesc astfel, nu sunt capabili sa-si dea seama ca nu trebuie judecata padurea dupa uscaturi.
Decat sa ia atitudine si sa faca o plangere impotriva functionarilor care savarsesc abuzuri ( asa cum sunt cei care l-au controlat pe userul in cauza) prefera sa plece capul, sa se planga la coltul blocului sau sa o faca pe-a cocosii doar in mesaje private de genul celui primit de dvs.
Eu acum lucrez in domeniul privat, la firma la care lucrez au venit inspectori ai garzii financiare plini de ameninatari ca daca nu acceptam sa platim amenda vor face si vor drege de o sa ne plangem in pumni, le-am zis ca nu au decat sa dea amenda, dar ar face bine sa o justifice temeinic ptr. ca o vom ataca in instanta si au plecat cu coada intre picioare. Atitudinea e f importanta, dar din pacate ai nostri concetateni prefere sa plece capul cand ar trebui sa il tina sus, iar cand e cazul sa-si puna putin creierul la contributie si sa se solidarizeze cu semenii prefera sa jigneasca si sa faca observatii de 2 lei. Uite de aia ne bate Dumnezeu!
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
aianaa, utilizator
Tocmai din cauza unei astfel de gandiri ne aflam in situatia de fata.

Toata lumea stie ca sistemul nostru bugetar este foarte ineficient, de fapt cel mai ineficient din Europa. Ca sa nu mai vorbim ca este si cel mai numeros( raportat pe cap de locuitor). Insa pana acum nimeni nu a facut nimic. Pe nimeni nu a interesat. Daca sistemul din care facem parte merge prost de ce sa incercam sa-l schimbam, mai bine sa profitam de situatie. Banii nostrii ai tuturor, se scurg in toate directiile ca dintr-o sita in care pui apa, dar incercam sa schimbam ceva ? Nu, dimpotriva punem si noi gura poate, poate sare vreun strop si pentru sufletelu nostru, ca na doar suntem oameni. Ce mai conteaza ca ne facem treaba sau nu?, ce mai conteaza sa fii om, cu coloana dreapta? Si uite asa toti inchidem ochii si incurajam, iar de multe ori chiar practicam, furtul, coruputia, delasarea, ignoranta, etc. Si timpul trece iar societatea se degradeaza.

Domnule rambler.rose75, asa il invatati si pe copilul dumneavoastra ? Daca isi da silinta la scoala si invata cat poate, si totusi ia 8 nu 10, data viitoare sa invete mai putin? sau deloc ? Sa va fie rusine.

PS. Tocmai din acest motiv dumneavoastra nu veti ajunge niiodata pe scara succesului pe care o mentionati in status.
aianaa
Am făcut nenumărate plângeri la I.T.M și nu s-a rezolvat nimic, am fost tratat ca ultimul om, răspunsul lor a fost:” să zici merci că ai servici”, au venit în control și au plecat cu portbagajele pline.Cum să fiu solidar cu cei care își bat joc de oameni.Am impresia că nu ști pe ce lume trăiești,sau lucrezi la un patron care face aceleași lucruri.

.Microscopice popoare, regi, oşteni şi învăţaţi
Ne succedem generaţii şi ne credem minunaţi.
grandanat a scris:

Tocmai din cauza unei astfel de gandiri ne aflam in situatia de fata.

Toata lumea stie ca sistemul nostru bugetar este foarte ineficient, de fapt cel mai ineficient din Europa. Ca sa nu mai vorbim ca este si cel mai numeros( raportat pe cap de locuitor). Insa pana acum nimeni nu a facut nimic. Pe nimeni nu a interesat. Daca sistemul din care facem parte merge prost de ce sa incercam sa-l schimbam, mai bine sa profitam de situatie. Banii nostrii ai tuturor, se scurg in toate directiile ca dintr-o sita in care pui apa, dar incercam sa schimbam ceva ? Nu, dimpotriva punem si noi gura poate, poate sare vreun strop si pentru sufletelu nostru, ca na doar suntem oameni. Ce mai conteaza ca ne facem treaba sau nu?, ce mai conteaza sa fii om, cu coloana dreapta? Si uite asa toti inchidem ochii si incurajam, iar de multe ori chiar practicam, furtul, coruputia, delasarea, ignoranta, etc. Si timpul trece iar societatea se degradeaza.

Domnule rambler.rose75, asa il invatati si pe copilul dumneavoastra ? Daca isi da silinta la scoala si invata cat poate, si totusi ia 8 nu 10, data viitoare sa invete mai putin? sau deloc ? Sa va fie rusine.

PS. Tocmai din acest motiv dumneavoastra nu veti ajunge niiodata pe scara succesului pe care o mentionati in status.

Comparatia dvs cu notele de la scoala nu cred ca este cea mai fericita.
Trag concluzia ca lucrati in domeniul privat, felicitari! Daca patronul/seful dvs. pentru a-si salva profiturile ar decide sa va reduca salariul, dar sa lucrati la fel ca inainte ati primi aceasta veste cu zambetul pe buze si ati decide sa nu protestati ? Ma indoiesc. Faptul ca s-a decis sa se incerce a se face redresarea economiei pe spinarea celor mai slabi ( functionari si pensionari) este tare nedrept.
Dvs ati putea trai cu un salariu de 800 de lei pe luna si sa stati linistit stiind ca nici pe ala nu-l mai primiti? ma indoiesc! Eu una nu as putea.

@bogosianu
Imi pare rau pentru experienta prin care ati trecut.

stiu perfect pe ce lume traiesc. Asa cum am aratat mai sus m-am lovit si eu de functionari publici cu comportament abuziv, dar am avut taria de a-i pune la punct, de a-mi apara drepturile, nu am plecat capul.

Este adevarat ca exista multe uscaturi in institutiile publice, dar nu toti sunt asa. Sa nu cadem in pacatul generalizarii! Vi se pare drept sa jigniti cateva zeci de mii de oameni pentru comportamentul catorva sute?

Un week-end placut tuturor !

aianaa, utilizator
aianaa a scris:

Comparatia dvs cu notele de la scoala nu cred ca este cea mai fericita.

Comparatia e foarte buna. Treabuie doar inteles mai bine substratul.

Trag concluzia ca lucrati in domeniul privat, felicitari! Daca patronul/seful dvs. pentru a-si salva profiturile ar decide sa va reduca salariul, dar sa lucrati la fel ca inainte ati primi aceasta veste cu zambetul pe buze si ati decide sa nu protestati ? Ma indoiesc.

Binenteles ca n-as primi vestea cu zambetul pe buze. Insa cu siguranta n-as aplica logica domnului rambler. Pentru ca a doua zi as fi dat afara. Si pentru ca nici nu e normal.

Faptul ca s-a decis sa se incerce a se face redresarea economiei pe spinarea celor mai slabi ( functionari si pensionari) este tare nedrept.

Nu e vorba de spinarea celor slabi, ci de spinarea lor ineficienti.(si nu ma refer la pensionari, in reflectoarele discutiei erau bugetarii).
Nu bandajezi piciorul sanatoas ci pe cel lovit!... ca sa se vindece si sa poti merge mai departe.

Dvs ati putea trai cu un salariu de 800 de lei pe luna si sa stati linistit stiind ca nici pe ala nu-l mai primiti? ma indoiesc! Eu una nu as putea.

Pot sa va spun ca nici 8000 de lei nu-mi ajung pe luna, insa pe de alta parte sunt persoane care traiesc foarte bine si cu 400. Nu va obliga nimeni sa traiti cu un salariu de 800 lei, munca nu este ingradita, puteti pleca oricand sa munciti in alta parte. Oricum nu asta e important.
Ce mi se pare important, e ca desi salariile sunt mai mici la buget, totusi, si imi asum responsabiitatea pentru afirmatie, bugetarii sunt mai bine platiti ca cei din domeniul privat.

Un week-end placut si dumneavostra.
Cu stima.
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Am depus plingere la politie si parchet,pentru inselaciune,fals si uz de fals. dar nimic. dorudoru dorudoru Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o ... (vezi toată discuția)
Restructurare bugetari galescu galescu Buna seara, as avea o intrebare si sunt nelamurit. Se fac restructurari iar eu am recuperari+ concediu pana la sfarsitul anului . Am 2 membri ai familiei (fara ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu tesasuv tesasuv Conducerea centrala a firmei ne-a anuntat ca in filiala in care lucrez ne vor fi reduse castigurile salariale pe luna noiembrie pe motiv ca nu sunt bani.O ... (vezi toată discuția)