Ce-ar fi daca noi, bugetarii care vom ramane fara 25% din salariu, vom munci cu 25% mai putin? Si aici astept parerile dvs. despre cum am putea face acest lucru: sa reducem programul de lucru prin plecarea de la serviciu cu 2 ore si 1/2 mai devreme decat de obicei (asta inseamna 25% din programul normal de lucru de 8 ore); sau ceva gen greva spontana in institutii cate 2 ore si 1/2 pe zi, etc. ....Astept alte propuneri. Nu glumesc.
Astept si reactiile celor care au nevoie de functionarii publici de la ghisee si care, de obicei sau de cele mai multe ori, nu prea se gandesc la cum traiesc acesti functionari. Impresia generala a clientilor este foarte clar aceea ca functionarii se scalda in bani, ca iau spagi, etc. ..... Este o gandire total gresita !!! Ar trai ei oare cu 850 ron/luna cat am eu si alti mii de functionari din Romania (altii au mai putin decat atat ....) ? Cu atata hartogaraie zilnic, stres, fara pauze de masa, fara nici un drept? X-(X-(
@bogosianu
Nu va contrazic ca se intampla asemenea “chestiuni”, dar:
- angajatorul trebuie sa va fi desfacut contractul de munca in baza unui art din codul muncii – care a fost motivul lui? Concedierea de pe o zi pe alta e indoielnica si – daca e indoielnica – dv trebuia sa actionati in judecata angajatorul (pt desfacerea abuziva a contractului de munca).
Colegii de munca ar fi trebuit sa fie de partea dv – pt ca nici lor nu le-a platit!
Asadar, vedeti unde e “buba”? E usor sa ne plangem dar devine teribil cand trebuie rupta pisica-n doua! Probabil ca nu ar fi venit nici un coleg sa va sustina in instanta…
Altfel spus: dorim ca functionarii statului si angajatorii sa actioneze conform legii dar e preferabil sa obtina altii aceasta schimbare – adica, cei care sunt dispusi sa isi sacrifice locul de munca, intretinerea familiei etc… Pentru ca nu e usor sa schimbam “un stil de viata”. Si - chiar daca dv v-ati fi "aventurat" in instanta ar fi fost probabil sa nu gasiti sustinerea colegilor (care si ei ar vrea sa se schimbe ceva in bine, dar sa nu le afecteze lor confortul).
Ati mai scris despre cereri de concediu fara plata false pe care functionarii le-ar primi… Nu e chiar asa: functionarii nu dispun de un “specimen de semnatura” pt a sti daca cererea este semnata de angajat… Altfel spus: nu e vina lor.
State de plata false! In ce sens false? Cum le-ar putea verifica autenticitatea? Pe cei de la ITM nu ii intereseaza (nu au atributii in acest sens) daca angajatorul vireaza la buget contributiile aferente salariilor…
Revin: dv, dupa raspunsul celor de la ITM, ar fi trebuit sa chemati in judecata societatea la care ati lucrat… Cei de la ITM nu deschid asemenea procese. In fatza instantei ati fi putut dovedi si eventualele abuzuri ale functionarilor ITM.
DACA STIAM CA VOI DECLANSA CEL DE-AL 3-LEA RAZBOI MONDIAL PRIN DISCUTIA CE AM DORIT SA O PORT CU DVS. NICI NU MA STRESAM SA VA CER PARERILE. :P
ROG MODERATORII SI/SAU ADMINISTRATORII SA STEARGA ACEST SUBIECT. NU SE MERITA SA MAI CONTINUI DEZBATEREA PE ACEASTA TEMA !
Va dau perfecta dreptate! Si eu sunt bugetar dar in sectorul educatie. M-am gandit si eu la astfel de solutii...dar cine sa stea cu copiii daca eu plec cu doua ore mai repede?:(:( Ei saracii nu sunt de vina. Dar aveti dreptate, nu putem sa tacem intotdeauna si sa asteptam ca poate intr-o zi va fi mai bine. Trebuie luate masuri, facut greva, ceva......nu stiu ce...:(#-o
@ rambler.rose , nu sunteti singura . si eu va sustin , alaturi de multi altii . si eu sunt bugetara de 6 ani . am lucrat si in privat , am avut chiar si o firma vreo 10 ani . in fine am ajuns bugetara , nu functionar public , dar intr-o ramura unde nu am mai apucat maririle de salarii-noi urmam , dar ...... . asa ca in afara de programul de 8 ore de care beneficiaza toata lumea , nu avem alte facilitati .sporuri sau ore suplimentare , sau salarii de merit , nu am avut . asa ca , atunci cand au fost luate , nu ne-a afectat .
dar...,acum...,cu taierea de 25% , ar trebui sa muncim cu 25% mai putin ! aiurea ! munca mea este aceeasi indiferent ca o fac in 8 , in 10 , sau in mai putine ore .si daca ar depinde doar de mine . si daca nu ar fi atat de munca .
ii sustin pe functionarii publici ,cei de la ghisee , care au de-a face cu sute de persoane ,situatii .recunosc ca uneori mai reactionez si eu cand stau pre mult la cozi , dar nu mereu e vina lor .
sunt de acord sa luam atitudine . noi nici sindicat nu avem!
nu putem face greva , dar ii sustinem pe cei care au de suferit ca si noi!
Restructurare bugetari
galescu
Buna seara, as avea o intrebare si sunt nelamurit. Se fac restructurari iar eu am recuperari+ concediu pana la sfarsitul anului . Am 2 membri ai familiei (fara ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu
tesasuv
Conducerea centrala a firmei ne-a anuntat ca in filiala in care lucrez ne vor fi reduse castigurile salariale pe luna noiembrie pe motiv ca nu sunt bani.O ... (vezi toată discuția)