avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent

Buna ziua,
As vrea sa va adresez doua intrebari legate de acordarea stimulentului...in cazul in care tatal nu isi acea luna de concediu,cu cate zile inainte de a implini copilul doi ani trebuie sa se intoarca mama la serviciu? Si a doua: cand se depune dosarul la primarie,pt a beneficia de stimulentul de insertie?
Daca deja ati raspuns in cadrul acestui articol la aceste intrebari,ignorati va rog acest mesaj,o sa recitesc articolul. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 18 Ianuarie 2017
Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ si "luna celuilalt parinte".

Beneficiarul drepturilor prevăzute de OUG 111/2010 este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru crestere copil Elena_Aurelia Elena_Aurelia Cu cat timp trebuie sa ma angajez, inainte sa termin concediul de crestere pentru copil, ca sa pot beneficia de stimulentul de la primarie?dar sotul meu ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a stimulentului de insertiea Lavyis Lavyis - Va rog frumos sa-mi spuneti cu cât timp înainte de întoarcerea la serviciu trebuie depus dosarul pentru acordarea stimulentului de inserție până la ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare stimulent insertie dannyy80 dannyy80 Cu cat timp trebuie sa se intoarca mama la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie daca si tatal opteaza pentru o luna de zile concediu crestere ... (vezi toată discuția)