avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare de drept cand esti in anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare de drept cand esti in anticipata

Am inteles ca s-a promulgat legea pt. cei care au lucrat in gr. 2 de munca si se pun cate 3 luni la fiecare an lucrat. De aceea, va rog sa-mi raspundeti daca sunteti in tema: O persoana trebuie sa iasa la pensie de drept la 61 ani si 1 luna. A lucrat 7 ani in grupa 2 de munca. Are stagiul complet de munca. La cat va iesi la pensie de drept? Mentionez ca la promulgarea acestei legi, adica acum persoana este in pensie anticipata. Si, cum va proceda pentru a i se modifica data de pensionare de drept din anticipata? Merge la Casa de Pensii si face cerere sau automat ii recalculeaza casa de pensii?
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 13:53, 28 August 2017
Se calculeaza automat
revin cu intrebarea, deoarece am sunat la casa de pensii si mi-a spus ca la cei 7 ani lucrati in grupa 2 de munca nu beneficiez decat de 1 an si ca legea nu s-a promulgat inca. Ce sa cred?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare pensie dorel13 dorel13 Daca o persoana este acum la pensie anticipata partial si trebuie sa iasa la pensie de drept la 61 de ani si o luna, dar a lucrat 7 ani in grupa 2 de munca, ... (vezi toată discuția)
Nu s-a schimbat legea? dorel13 dorel13 Intelesesem ca s-a modificat legea si se iau in calcul toti anii lucrati in gr. 2 de munca. Mai precis, eu am lucrat 7 ani in grupa 2 de munca si mi s-au luat ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie gr 2 carmen1111 carmen1111 Se face recalculare si pentru pensiile anticipate ? (vezi toată discuția)