avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație crestere copil

Pot lua indemnizație daca in august am terminat scoala iar acum in ianuarie am o luna de sarcina si ma angajez,pot beneficia de indemnizație chiar daca am pauză de câteva luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 19 Ianuarie 2017
Ca sa poti beneficia de indemnizatie, trebuie sa ai minim 12 luni lucrate la locul de munca.
@ noemitzaa1

Care este data prezumata a nasterii ?


@ TeodoraDuracell

Ca sa poti beneficia de indemnizatie, trebuie sa ai minim 12 luni lucrate la locul de munca.


Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie fara stagiu de cotizare in ultimele 12 luni Daniel Rus81 Daniel Rus81 Buna ziua, In situatia in care sotia,nu are stagiu de cotizare in ultimele 12 luni,poate solicita indemnizatie de crestere a copilului,avand in vedere ca a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului Radu Geo Radu Geo Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca am 5 luni jumatate inainte de sarcina (vezi toată discuția)
Indemnizatie Irinaele Irinaele Buna seara. Daca sunt la Scoala postliceala de asistent medical generalist si am rămas insarcinata am dreptul la indemnizație de crestere copil? (vezi toată discuția)