avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie cresterea copilului

Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca am 5 luni jumatate inainte de sarcina
Cel mai recent răspuns: Radu Geo , utilizator 20:05, 1 Februarie 2018
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Am aflat ca am o luna de sarcina ,pe 18 ianuarie sunt 6 luni de munca iar eu muncesc in continuare la aceiasi firma pana voi naste se fac aproape 14 luni muncite deci pot beneficia de indemnizatie ?
Care este data prezumata a nasterii ?
18septembrie -6octombrie

Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil noemitzaa1 noemitzaa1 Pot lua indemnizație daca in august am terminat scoala iar acum in ianuarie am o luna de sarcina si ma angajez,pot beneficia de indemnizație chiar daca am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 Se poate beneficia de indemnizatiea de cresterea copilului daca sarcina este in a 3 a luna, iar vechimea la ultimul loc de munca este momentan tot de 3 luni? (vezi toată discuția)
Buna ziua Ligia Veronica Ligia Veronica Daca eu am 7luni muncite pot sa pletsc la stat inca 5luni pentru a beneficia de indemnizația copilului? (vezi toată discuția)