avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda CNADNR rovinieta pentru un autoturism vandut, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda CNADNR rovinieta pentru un autoturism vandut, radiat fiscal

Am vandut un autoturism , care a fost radiat fiscal posed civ . ci a cumparatorului. Contract vanzare cumparare. In copii. Autoturismul a fost vandut in 19-07-2012 .in anul 2016 -11-1 am primit amenda contraventionala de 725 roni pt rovineta .masina fiind surprinsa de o camera a cnadr in loc nicolae balcescu jud bacau .am contestat in instanta contraventia iar cei de la cnadr au venit in intampinarea contestatiei ,si cred ca nu voi avea castig de cauza .spun ei pt ca masina inca mai figureaza pe numele meu .va rog daca binevoiti a ma indruma cu un sfat de procedura .si cum sa putea da de cumparator ,avand in vedere ca eu locuiesc in municipiul tulcea .. Iar cumparatorul in mun galati va multumesc cu respect anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:37, 18 Ianuarie 2017
Vă ofer o argumentație cu care am avut câștig de cauză, plângerea fiind admisă și procesul-verbal anulat, soluție ce a fost menținută și în calea de atac:

Așadar, subsemnatul nu am săvârșit contravenția reținută în sarcina mea, eu nemaifiind în posesia autovehiculului de peste ___ ani. Subsemnatul nu sunt vinovat de săvârșirea faptei contravenționale reținute, eu înstrăinând autovehiculul unei alte persoane și îndeplinind toate formalitățile legale necesare vânzării, inclusiv radierea bunului din evidențele fiscale. Faptul că cumpărătorul nu a îndeplinit formalitățile legale în vederea înscrierii dreptului său nu îmi poate fi imputat,
Potrivit art. 1 alin. 1 lit. b din O.G. 15/2002, au calitatea de utilizatori persoanele fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care pot folosi în baza unui drept legal vehiculul.
Faţă de cele arătate, este cert că la momentul depistării în trafic, subsemnatul nu mai aveam calitatea de proprietar al vehiculului și nici nu mai deţineam vreun drept legal de folosinţă al acestuia, în consecinţă nu puteam avea calitatea de subiect activ al contravenţiei constatate.
Pentru considerentele mai sus expuse, se impune admiterea plângerii formulate şi anularea procesului-verbal contestat, cu exonerarea de la plata amenzii contravenţionale aplicate.

Pentru a nu mai fi amendat în viitor vă sfătuiesc să mergeți să înregistrați vânzarea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de rovinieta dupa vanzarea autoturismului killque killque Buna ziua, In 2013 am vandut un autoturism de pe persoana juridica pe persoana fizica. Dupa cateva luni autoturismul a fost surprinsa fara rovinietei dar ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog?! cosminwon cosminwon Am primit o amenda de la cnadnr ptr rovinieta, la o masina vanduta acum 4 luni. Ma puteti invata, va rog, ce sa scriu in cererea de contestare(sau cum se ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)