Așadar, subsemnatul nu am săvârșit contravenția reținută în sarcina mea, eu nemaifiind în posesia autovehiculului de peste ___ ani. Subsemnatul nu sunt vinovat de săvârșirea faptei contravenționale reținute, eu înstrăinând autovehiculul unei alte persoane și îndeplinind toate formalitățile legale necesare vânzării, inclusiv radierea bunului din evidențele fiscale. Faptul că cumpărătorul nu a îndeplinit formalitățile legale în vederea înscrierii dreptului său nu îmi poate fi imputat,
Potrivit art. 1 alin. 1 lit. b din O.G. 15/2002, au calitatea de utilizatori persoanele fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care pot folosi în baza unui drept legal vehiculul.
Faţă de cele arătate, este cert că la momentul depistării în trafic, subsemnatul nu mai aveam calitatea de proprietar al vehiculului și nici nu mai deţineam vreun drept legal de folosinţă al acestuia, în consecinţă nu puteam avea calitatea de subiect activ al contravenţiei constatate.
Pentru considerentele mai sus expuse, se impune admiterea plângerii formulate şi anularea procesului-verbal contestat, cu exonerarea de la plata amenzii contravenţionale aplicate.
~ final discuție ~