avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliminare taxa consulara privind eliberarea unui titlu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliminare taxa consulara privind eliberarea unui titlu de calatorie pentru minor sub 14 ani

Buna ziua,
Ma numesc Dana Busescu si va scriu din Anglia in legatura cu urmatoarea speta:
Pasaportului fiicei mele minore (sub 14 ani) va expira la sfarsitul acestei luni. Pentru putea reveni in tara, in vederea eliberarii unui nou pasaport, este necesar eliberarea unui titlu de calatorie pentru fiica minora. Pe site-ul Ambasadei Romaniei la Londra, Sectia Consulara, se specifica urmatoarele: documentele necesare solicitarii eliberarii titlului de calatorie, termenul de valabilitate al acestuia, taxa de eliberare a titlului de calatorie cu urmatoarele 2 specificatii: eliberarea titlului de calatorie pentru minorii pana la 6 ani este gratuita, iar pentru minorii pana la 14 ani este de £ 55.
Intrebarea mea este: conform Legii nr.1/2017 aprobate si care va intra in vigoare incepand cu data de 1 Februarie 2017, se va elimina si taxa pentru minorii pana la 14 ani? Pentru ca, am solicitat in scris un raspuns la speta mea de la Sectia Consulara, iar dansii cred ca au dat copy-paste textului de pe site, mi-au raspuns ceea de stiam deja si anume ca, au gratuitate doar minorii pana la 6 ani.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Dana Busescu
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:01, 23 Ianuarie 2017
Taxa de 40 de euro (55 GBP)pentru eliberarea unui titlu de calatorie nu se mai percepe incepand cu 1.02.2017.
Incepand cu data de 1 februarie 2017, se modifica tarifele pentru eliberarea pasapoartelor. Acestea sunt urmatoarele :

-          258 lei (fata de 280 lei) pentru pasaport simplu electronic, cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani;
-          234 lei (fata de 256 lei) pentru pasaport simplu electronic, cu valabilitate 3 ani, eliberat persoanelor sub 12 ani;
-          96 lei (fata de 218 lei) pentru pasaport simplu electronic;
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaportul copilului obligatoriu? va rog este urgent! anya_anna anya_anna sapt viitoare vin cu bebelusa mea de 4 luni in tara pt o luna. am sa calatoresc doar eu cu ea...iubitul meu munceste si nu poate venii...el este maltez ... ce ... (vezi toată discuția)
Plecarea in strainatate a minorilor numai cu un parinte !!! Izabella_Bianca Izabella_Bianca Buna ziua !! Am si eu o intrebare la dvs. In caz ca sotia este in Spania ce acte ar trebui pentru a merge cu 3 copii ( 2 minori 16 si 10 ani si 1 major ) in ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte - timp de obtinere alexutu999 alexutu999 stie cineva taxe pasaport si termene iulie 2012 care mai sunt va multumesc astept raspuns (vezi toată discuția)