Pe data de 05,01,2016 mi s-a infiintat o poprire pe o treime din salariu pe suma de 4697,43 RON . pe data de 04.02.2016 mi s-a infiintat o alta poprire de 1536 RON . Problema mea care este : La data de azi 19.01.2017 mi s-a oprit un total de 4218 RON , am contactat executorul judecatoresc care mi-a infiintat popririle ( un singur executor pentru amandoua executarile ) pe care l-am intrebat cat am platit pana la aceasta data si cat mai am de plata. La care domnul executor mi-a trimis o adresa cu o suma totala platita catre dansul, care este de doar 2508 RON , si ca mai am de plata suma de 3530.43 RON la prima poprire iar la cea de-a doua mai am 395.73 RON
Rezulta din acest lucru ca, cu toate ca firma mi-a oprit suma de 4218 RON executorul nu a primit decat 2508 RON. Cum se poate explica ca suma de 1710 RON nu a fost platita catre executor deoarece eu pot confirma cu fluturasul de salariu ca mi s-a oprit suma de 4218 RON . Ma poate lamuri cineva ? Va multumesc anticipat .
Va recomand sa va duceti la Bej si sa confruntati viramentele pe dosar. Totusi e posibil ca executorul in tot acest timp sa mai fi facut interogari/vizite si a adaugat alte cheltuieli de executare, astfel balanta a crescut.
Multumesc pentru informatie. Am fost la BEJ iar, dansul mi-a aratat toate platile facute catre el . Acestea nu concordeaza cu ce m-i sa oprit pe statul de salariu , in plus lipsesc 4 luni de depuneri catre BEJ dar, mie mi s-a oprit din salariu pe lunile lipsa la BEJ.
In aceasta situatie e posibil ca angajatorul sa fi gresit contul in care a virat banii sau nu a completat campul cu detalierea platii (nume debitor/nr.dosar) si in aceasta situatie e posibil ca banii sa fie in contul de consemnari al executorului si acesta sa nu i poata identifica. Verificati la angajator apoi la executor sau puteti cere angajatorului sa va emita copiile aferente platilor care lipsesc la Bej pentru a identifica mai usor banii.
Am verificat si am constatat urmatoarele : angajatorul mi-a oprit sumele de bani in fiecare luna dar, nu a efectuat platile aferente , iar in lunile in care a efectuat platile catre BEJ sumele platite nu concordeaza cu ce mi-a oprit . Exemplu : in luna ianuarie mi s-a oprit aferent lunii decembrie 2016 o treime echivalat 419 RON , la BEJ a ajuns suma de 310 RON .
Mentionez ca nu se opresc comisioane de catre banca fiind conturi la aceeasi banca . M-am interesat .
Am discutat cu angajatorul, care a recunoscut ca nu a virat sumele poprite. Intrebarea mea este cum sa obtin sumele care mi-au fost deja oprite prin executare silita , pentru a fi virate catre executor sau sa-mi fie date mie . Mentionez ca angajatorul mi-a cerut ca sa merg asa mai departe , sa-mi fac eu o socoteala si cand ajung la suma care termina executarea , sa vin la dansul si atunci sa ma (socotesc) cu dansul. Mai pot avea incredere in el ? Ce as putea sa fac ? Multumesc anticipat pentru raspuns .