avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu nevirata de angajator in contul BEJ
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu nevirata de angajator in contul BEJ

Pe data de 05,01,2016 mi s-a infiintat o poprire pe o treime din salariu pe suma de 4697,43 RON . pe data de 04.02.2016 mi s-a infiintat o alta poprire de 1536 RON . Problema mea care este : La data de azi 19.01.2017 mi s-a oprit un total de 4218 RON , am contactat executorul judecatoresc care mi-a infiintat popririle ( un singur executor pentru amandoua executarile ) pe care l-am intrebat cat am platit pana la aceasta data si cat mai am de plata. La care domnul executor mi-a trimis o adresa cu o suma totala platita catre dansul, care este de doar 2508 RON , si ca mai am de plata suma de 3530.43 RON la prima poprire iar la cea de-a doua mai am 395.73 RON
Rezulta din acest lucru ca, cu toate ca firma mi-a oprit suma de 4218 RON executorul nu a primit decat 2508 RON. Cum se poate explica ca suma de 1710 RON nu a fost platita catre executor deoarece eu pot confirma cu fluturasul de salariu ca mi s-a oprit suma de 4218 RON . Ma poate lamuri cineva ? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters411736 , utilizator 22:00, 31 Ianuarie 2017
Va recomand sa va duceti la Bej si sa confruntati viramentele pe dosar. Totusi e posibil ca executorul in tot acest timp sa mai fi facut interogari/vizite si a adaugat alte cheltuieli de executare, astfel balanta a crescut.
Multumesc pentru informatie. Am fost la BEJ iar, dansul mi-a aratat toate platile facute catre el . Acestea nu concordeaza cu ce m-i sa oprit pe statul de salariu , in plus lipsesc 4 luni de depuneri catre BEJ dar, mie mi s-a oprit din salariu pe lunile lipsa la BEJ.
In aceasta situatie e posibil ca angajatorul sa fi gresit contul in care a virat banii sau nu a completat campul cu detalierea platii (nume debitor/nr.dosar) si in aceasta situatie e posibil ca banii sa fie in contul de consemnari al executorului si acesta sa nu i poata identifica. Verificati la angajator apoi la executor sau puteti cere angajatorului sa va emita copiile aferente platilor care lipsesc la Bej pentru a identifica mai usor banii.
Am verificat si am constatat urmatoarele : angajatorul mi-a oprit sumele de bani in fiecare luna dar, nu a efectuat platile aferente , iar in lunile in care a efectuat platile catre BEJ sumele platite nu concordeaza cu ce mi-a oprit . Exemplu : in luna ianuarie mi s-a oprit aferent lunii decembrie 2016 o treime echivalat 419 RON , la BEJ a ajuns suma de 310 RON .
Mentionez ca nu se opresc comisioane de catre banca fiind conturi la aceeasi banca . M-am interesat .
Am discutat cu angajatorul, care a recunoscut ca nu a virat sumele poprite. Intrebarea mea este cum sa obtin sumele care mi-au fost deja oprite prin executare silita , pentru a fi virate catre executor sau sa-mi fie date mie . Mentionez ca angajatorul mi-a cerut ca sa merg asa mai departe , sa-mi fac eu o socoteala si cand ajung la suma care termina executarea , sa vin la dansul si atunci sa ma (socotesc) cu dansul. Mai pot avea incredere in el ? Ce as putea sa fac ? Multumesc anticipat pentru raspuns .

Alte discuții în legătură

Buna seara - apel nedepus in termen, efecte florin_1982 florin_1982 problema sta asa : Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată în şedinţă publică, azi, ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)
Cum se face distribuirea sumelor în cazul mai multor popriri ... karlasofia karlasofia Cum se face distribuirea sumelor în cazul mai multor popriri existente? Banca retine din salariu 50% și virează suma integral către Anaf. Pe contul de ... (vezi toată discuția)