avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna seara - apel nedepus in termen, efecte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna seara - apel nedepus in termen, efecte

problema sta asa : Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.01.2017. si sa facut apel cu data inregistrari de astazi ,31/01/2017, termenul e clar sa dus mai are efect apelul facut astazi ?sau se va considera nul?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:45, 1 Februarie 2017
Buna seara,
Apel in 5 zile de la COMUNICARE.
O sentinta se considera COMUNICATA la momentul la care vi s-a trimis acasa de la instanta asa ca de la acea data se numara zilele. pentru a formula o cale de atac trebuie sa aveti o sentinta motivata si nu doar dispozitivul pe care-l gasiti pe net.
Revenind, termenul de 5 zile se calculeaza de la data postei de pe plic cu aplicarea prevederilor art. 183 si 184 C.pr.Civ.
noul dosar este acesta:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de creditoarea RCS&RDS S.A., în contradictoriu cu debitorul Popovici Constantin Florin şi terţul poprit Essa Sales&Distribution S.R.L.. Validează poprirea înfiinţată prin adresa din data de 17.08.2016 emisă în dosarul execuţional nr. 218/2014 al BEJ Caianu Sergiu Titu asupra sumelor de bani datorate de terţul poprit Essa Sales&Distribution S.R.L. debitorului Popovici Constantin Florin, până la concurenţa debitului de 7500,52 lei, iar în ceea ce priveşte sumele scadente în viitor, de la data scadenţei acestora. Obligă terţul poprit la plata către creditoare a sumei de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.01.2017.
Document: Hotarâre 273/2017 11.01.2017

Adica a bagat firma la care lucrez ca Tert, deoarece ce mi sa retinut de catre firma nu sa virat catre executor, ce sanse sunt acum sa plateasca firma, in toata povestea asta ?
Banuiesc ca intrebarea vine cu privire la apelul formulat de partea adversa.
Termenul curge de la data comunicarii la adresa de domiciliu/sediu a partii.
Ati verificat data la care a fost comunicat apelul in dosar?
In plus datele pot fi diferite, la dvs. o data si la partea adversa o alta data.
Daca sa spunem nu este declarat in termen, apelul este tardiv formulat dar in niciun caz nul.

Edit later- ati postat in timp ce va raspundeam.
Deocamdata aveti rabdare sa se solutioneze apelul.
Verificati data comunicarii si apoi calculati termenul potrivit disp.art 181 c.proc.civ.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
...............................................
.2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
................................................
2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
ok, multumesc
Nu are cum sa platesaca firma, de platit plateste debitorul,firma in calitate de tert poprit,este obilgata sa va popreasca suma si sa o vireze executorului,doar daca nu infiinteaza poprirea atunci se trece la validarea popririi, si plateste firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu nevirata de angajator in contul bej mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05,01,2016 mi s-a infiintat o poprire pe o treime din salariu pe suma de 4697,43 RON . pe data de 04.02.2016 mi s-a infiintat o alta poprire de 1536 ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat rrramor rrramor Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)
Fostul sot si-a schimbat locul de munca. i-a fost trimisa instiintarea ... dyzzyy dyzzyy Fostul sot si-a schimbat locul de munca. I-a fost trimisa instiintarea de catre executor, noului angajator, dar nu s-a finalizat in nici un fel, neprimindu-se ... (vezi toată discuția)