avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot si-a schimbat locul de munca. I-a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot si-a schimbat locul de munca. I-a fost trimisa instiintarea ...

Fostul sot si-a schimbat locul de munca. I-a fost trimisa instiintarea de catre executor, noului angajator, dar nu s-a finalizat in nici un fel, neprimindu-se un raspuns din partea acestuia din urma. Executorul mi-a spus ca trebuie sa validez poprirea prin Tribunal. Ce presupune aceasta procedura? Ce trebuie sa fac efectiv? Va multumesc anticipat. Vreau sa aflu aceste detalii din timp pentru ca trebuie sa iau concediu.
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 14:52, 21 August 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Formulati o cerere catre judecatoria de la domiciliul fostului sot, prin care solicitati validarea popririi infiintate, in contradictoriu cu angajatorul, in calitate de tert poprit.
In cuprinsul acestei cereri mentionati faptul ca desi s-a procedat la transmiterea unei adrese de infiintare a popririi catre angajator, acesta nu a dat curs acestei solicitari in termen de 5 zile, in conformitate cu dispozitiile art. 787 Cod procedura civila. De asemenea, anexati cererii adresa de infiintare a popririi si dovada comunicarii ei catre angajator.
Este important ca aceasta cerere sa fie formulata in termen de cel mult o luna de la data la care angajatorul trebuia sa consemneze suma urmaribila.
Cu toate acestea, cererea de validare a popririi poate fi formulata si de catre executorul judecatoresc, nu doar de catre dumneavoastra, potrivit art. 790 Cod procedura civila, care stabileste in mod clar faptul ca „daca tertul poprit nu isi indeplineste obligatiile ce ii revin pentru efectuarea popririi, inclusiv in cazul in care, in loc sa consemneze suma de bani urmaribila, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmaritor, debitorul sau executorul judecatoresc, in termen de cel mult o luna de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila, poate sesiza instanta de executare, in vederea validarii popririi”.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
Ana Alexandrov, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Am inteles. Din moment ce executorul mi-a spus ca eu sa depun cererea, s-au cam reatribuit sarcinile, ca sa zic asa. Ce nu am inteles eu clar, este termenul in care trebuie sa depun cererea. Adresa de poprire a fot trimisa pe data de 18.07.2020. Termenul de depunere se calculeaza incepand cu 19.07.2020 sau cu 23.07.2020(luand in cosiderare cele 5 zile termen de raspuns al angajatorului)? Va multumesc mult pt ajutor!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de o luna incepe sa curga de la data expirarii celor 5 zile in care angajatorul avea obligatia consemnarii sumelor.

dyzzyy a scris:

Buna seara! Am inteles. Din moment ce executorul mi-a spus ca eu sa depun cererea, s-au cam reatribuit sarcinile, ca sa zic asa. Ce nu am inteles eu clar, este termenul in care trebuie sa depun cererea. Adresa de poprire a fot trimisa pe data de 18.07.2020. Termenul de depunere se calculeaza incepand cu 19.07.2020 sau cu 23.07.2020(luand in cosiderare cele 5 zile termen de raspuns al angajatorului)? Va multumesc mult pt ajutor!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
fostul sot nu a respectat nici intelegerea notariala si ati apelat la executor ? avea infiintata poprirea pe salariu cand a schimbat locul de munca ?
executorul are confirmarea ca noul angajator a primit instiintarea ca fostul sot are infiintata poprire pe salariu ?

Alte discuții în legătură

Poprire cont alicess alicess Buna ziua, Am o poprire pe contul bancar si o descoperire de card la aceeasi banca. De 3 luni, banca imi opreste 1/3 din salariu insa nu a virat nicio suma ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)