avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont

Buna ziua,

Am o poprire pe contul bancar si o descoperire de card la aceeasi banca. De 3 luni, banca imi opreste 1/3 din salariu insa nu a virat nicio suma catre executorul judecatoresc. Mentionez ca nu am nicio datorie catre banca respectiva. Am inaintat catre banca 2 cereri scrise plus adresa de la executorul judecatoresc cu privire la poprire insa ei nu au virat banii. Nu mi-au dat un raspuns clar si de fiecare data mi-au spus ca vor vira banii in zilele urmatoare.
Intrebarile mele sunt:
Au dreptul sa-mi opreasca banii si sa nu-i vireze catre executor?
Ce pot face pentru ca banii respectivi sa ajunga in contul executorului?
Cui ma pot adresa pentru a rezolva situatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:56, 10 Mai 2017
Buna ziua,
Idealul este sa va adresati bancii si dumneavoastra dar si executorul.
Daca nu vor da un raspuns sau nu vor vira banii va trebui sa va adresati ambii (dumneavoastra si executorul) instantelor.
alicess a scris:
Au dreptul sa-mi opreasca banii si sa nu-i vireze catre executor?

Obligaţiile terţului poprit - Articolul 787 alin. (1) - "În termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadenţa acestora, terţul poprit este obligat: 1. să consemneze suma de bani ...şi să trimită dovada executorului judecătoresc ..."


alicess a scris:
Cui ma pot adresa pentru a rezolva situatia?

Validarea popririi - Articolul 790 alin. (1) - "Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, ..., creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi."
Deci:
1) Debitorul sau executorul judecătoresc, nu debitorul si executorul judecătoresc.
2) În termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, asta inseamna ca prin depasirea termenului de o luna nu se mai poate introduce cererea de validare a popririi. Insa, executorul judecatoresc poate sa infiinteze o alta poprire pe care sa o comunice bancii, iar in caz de nesupunere din partea acesteia, sa fie promovata cererea de validare a popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot si-a schimbat locul de munca. i-a fost trimisa instiintarea ... dyzzyy dyzzyy Fostul sot si-a schimbat locul de munca. I-a fost trimisa instiintarea de catre executor, noului angajator, dar nu s-a finalizat in nici un fel, neprimindu-se ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)