avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire salariat

Buna ziua,
Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. Acestui document ii sunt atasate procesele verbale de constatare a contraventiei. Intrebarea mea este: pot fi considerate titluri executorii? Nu trebuia sa avem si o hotarare judecatoreasca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 18 Mai 2011
Procesele verbale comunicate catre contravenient si necontestate sunt titluri executorii. Dvs., angajator, trebuie as executati poprirea din momentul comunicarii, altfel va expuneti dvs. la sanctiuni.

De hotarare judecatoreasca este nevoie doar pentru daune aduse de salariat angajatorului care face retinerea, nu si pentru amenzi, datorii fiscale, credite bancare scadente etc.
Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se infiinteaza de catre organul de executare printr-o adresa care va fi trimisa prin scrisoare recomandata, cu dovada de primire, tertului poprit, impreuna cu o copie certificata de pe titlul executoriu.

Poprirea nu este supusa validarii, in cazul Codului de procedura fiscala, asa cum se procedeaza in cazul popririi prevazuta de Codul de procedura civila.

Tertul poprit este obligat ca, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii ce i s-a facut prin scrisoarea recomandata, sa instiinteze organul de executare daca datoreaza vreo suma de bani cu orice titlu debitorului.
Poprirea se considera infiintata la data la care tertul poprit, prin instiintarea trimisa organului de executare, confirma ca datoreaza sume de bani debitorului sau la data expirarii termenului de 5 zile mentionat mai sus .
Tertul poprit este obligat ca, de indata, dupa infiintarea popririi sa faca retinerile prevazute de lege si sa vireze sumele retinute in contul indicat de organul de executare, comunicand totodata in scris despre existenta altor creditori.
([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu administratie financiara adimct2007 adimct2007 In urma primirii unei adrese de infiintare a popririi, insotita de titlu executoriu, de la DGFP sau Primarie - serviciul taxe si impozite, angajatorul poate ... (vezi toată discuția)