Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se infiinteaza de catre organul de executare printr-o adresa care va fi trimisa prin scrisoare recomandata, cu dovada de primire, tertului poprit, impreuna cu o copie certificata de pe titlul executoriu.
Poprirea nu este supusa validarii, in cazul Codului de procedura fiscala, asa cum se procedeaza in cazul popririi prevazuta de Codul de procedura civila.
Tertul poprit este obligat ca, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii ce i s-a facut prin scrisoarea recomandata, sa instiinteze organul de executare daca datoreaza vreo suma de bani cu orice titlu debitorului.
Poprirea se considera infiintata la data la care tertul poprit, prin instiintarea trimisa organului de executare, confirma ca datoreaza sume de bani debitorului sau la data expirarii termenului de 5 zile mentionat mai sus .
Tertul poprit este obligat ca, de indata, dupa infiintarea popririi sa faca retinerile prevazute de lege si sa vireze sumele retinute in contul indicat de organul de executare, comunicand totodata in scris despre existenta altor creditori.
(
[ link extern ] )