avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept vizita minori.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept vizita minori.

Bine v-am gasit ! va rog sa-mi raspunda cineva abilitat la urmatoarea intrebare: Prin hotarare judecatoreasca am dreptul sa-mi iau fetita in varsta de 6 ani la domiciliul personal in primul si al treilea weekend din luna sambata sau duminica . In luna ianuarie 2017 au intervenit discutii intre mine si mama , ea considerand primul weekend duminica 01.01.2017iar eu primul weekend complet 07-08 01.2017,iar de aici s-a ajuns la situatia ca nu mi-am putut vedea copilul in aceasta luna .Urmand sa vina weekendul 21-22 al acestei luni si nu stiu cum sa procedez va rog sa ma ajutati. Daca in weekendul de drept mama nu-mi da copilul spunand ca este bolnav , am dreptul legal de a solicita un alt weekend din aceiasi luna?In speranta ca voi primi un raspuns rapid, va multumesc !
Cel mai recent răspuns: un roman , utilizator 16:39, 19 Ianuarie 2017
Nu mi-e clar cum aveti programul: un weekend intreg, de sambata pana duminica?
Sau doar una din cele doua zile?
Nu aveti dreptul legal sa solicitati un alt weekend daca mama v-a motivat ca e copilul bolnav decat daca scrie asa in hotarare. Dar cum d-voastra ati fost intelegator si nu ati mai luat fetita, la fel si mama putea sa va acorde un alt weekend. Aici tine mai mult de intelegerea intre parinti..
Programul de vizitare este sambata sau duminica. La mama nu poate fi vorba de intelegere ! Va multumesc !
E un program atipic; de obicei e un weekend intreg. Poate copila e prea mica si v-a fost aprobat asa.. Sunt de acord cu d-voastra ca, primul weekend ar fi fost cel 07-08 ianuarie.
Stimate user,
Aveti foarte mare grija. Sunt cazuri in care invocandu-se neintelegeri si neclaritati ale unei hotarari sunt tati ce nu au plecat niciodata cu copiii lor, mai ales cand avem de a face cu parinti alienatori. Sper sa nu fie cazul dvs, dar daca da, fiti cu mare bagare de seama. Ca poate sa va "joace" asa cateva luni sau chiar ani si mai apoi surpriza: copila refuza sa plece cu dvs!
Copila este bolnava insa aveti pe mail de la mama recomandarea medicului de repaus la domiciliu? Sunteti informat cand merge cu copila la medic, va prezentati la medic?
Mai bine informati mama in scris ca puteti ingriji copilul la domiciliu si ca doriti sa o ajutati in cresterea celei mici.
De asemenea, o puteti chema la mediere pentru a largi programul de vizita si pentru a stabili clar anumite aspecte.
Daca nu se poate atunci mergeti la process, cel mai sigur veti castiga foarte usor un program mult mai extins.
Daca mama se incapataneaza si in mod abuziv refuza sa va dea copila, incercand astfel sa o alieneze parental pentru a va respinge, puteti solicita sprijinul DGASPC pentru monitorizarea programului de vizita sau puteti merge direct la executor judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)