Bună ziua! Am o prietena care m-a rugat sa o ajut intr-o problema și anume: Are proprire pe conturi dar a obținut un împrumut de la o banca prin octombrie -noiembrie 2016. Acum a obținut și o refinanțare. Pe mine m-a rugat sa îmi deschid un cont în banca ceea ce am și făcut.. Apoi mi-a zis ca trebuie sa merg cu ea la banca sa semnez "ceva"...adică ca sunt de acord sa primesc banii în cont. .și ca dupa pot inchide contul .Eu vreau sa o ajut dar mi-e teama ca nu cumva sa mă pună codebitor..oricum băncile pot avea clauze ascunse...și chiar dacă citesc toațe actele de la banca tot mi-e teama. Ce sfat îmi dați?
1. Ca sa va puna codebitor, e clar ca dumneavoastra trebuie sa apareti trecut in contract in mod specific ca si codebitor.
2. Nu cred ca poate cineva sa ascunda o clauza intr-un contract, astfel incat sa nu fie vazuta.
3. Cu toate acestea, daca semnati, cititi bine ce semnati. Nu vad motivul (dar nici aplicarea tehnica, efectiva) pentru care o persoana ar contracta un credit, iar banii i-ar primi o alta persoana care nu e in contract.
Repet, cititi ce semnati, daca semnati.
Iar daca va e de ajutor, solicitati documentele sa le cititi (cel putin draft-uri ale lor), si discutati cu un avocat.