avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit banca

Bună ziua! Am o prietena care m-a rugat sa o ajut intr-o problema și anume: Are proprire pe conturi dar a obținut un împrumut de la o banca prin octombrie -noiembrie 2016. Acum a obținut și o refinanțare. Pe mine m-a rugat sa îmi deschid un cont în banca ceea ce am și făcut.. Apoi mi-a zis ca trebuie sa merg cu ea la banca sa semnez "ceva"...adică ca sunt de acord sa primesc banii în cont. .și ca dupa pot inchide contul .Eu vreau sa o ajut dar mi-e teama ca nu cumva sa mă pună codebitor..oricum băncile pot avea clauze ascunse...și chiar dacă citesc toațe actele de la banca tot mi-e teama. Ce sfat îmi dați?
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 19:37, 24 Ianuarie 2017
1. Ca sa va puna codebitor, e clar ca dumneavoastra trebuie sa apareti trecut in contract in mod specific ca si codebitor.

2. Nu cred ca poate cineva sa ascunda o clauza intr-un contract, astfel incat sa nu fie vazuta.

3. Cu toate acestea, daca semnati, cititi bine ce semnati. Nu vad motivul (dar nici aplicarea tehnica, efectiva) pentru care o persoana ar contracta un credit, iar banii i-ar primi o alta persoana care nu e in contract.

Repet, cititi ce semnati, daca semnati.

Iar daca va e de ajutor, solicitati documentele sa le cititi (cel putin draft-uri ale lor), si discutati cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar - codebitorul poate fi executat silit? nicoletag nicoletag Buna ziua, in legatura cu bancile ma confrunt cu urmatoarea problema: acum 2 ani (eram casatoriti) sotul meu a facut un imprumut bancar pe numele lui la care ... (vezi toată discuția)
Legalitate sau escrocherie? ContSters79575 ContSters79575 Am facut un imprumut de 7 000RON in 2005 cu rambursare in 5 ani urmand sa platate 190 lunar. In 2008 am primit o oferta de la banca sa mi se suplimenteze ... (vezi toată discuția)
Credit de la ifn cu dobândă 140%: 5.000 de lei împrumutați pentru 60 de luni, rată de 633 lei/lună. e legal să fie practicată astfel de dobândă? Andreii08 Andreii08 Buna ziua! Acum cinci luni am luat un credit online de la un IFN avand suma de 5000 de lei pe o perioada de 60 de luni, dobanda fiind de 140% iar suma de ... (vezi toată discuția)