avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit bancar - codebitorul poate fi executat silit?
Discuție deschisă în Executare silită

Credit bancar - codebitorul poate fi executat silit?

Buna ziua, in legatura cu bancile ma confrunt cu urmatoarea problema: acum 2 ani (eram casatoriti) sotul meu a facut un imprumut bancar pe numele lui la care i-a fost necesara si adeverinta mea de salariu pe ultimele 3 luni. el a ramas fara servici de vreo 6 luni si nu a mai platit ratele. Zilele trecute am primit un telefon de la servici, cei de la banca vor sa puna poprire pe salariul meu, numai ca eu am intrat in concediu crestere copil. Ce poate sa mi se intample mie in situatie asta (daca el nu isi achita ratele)? Mentionez faptul ca eu nu am stiut nimic despre acest imprumut pana acum, nu am folosit nici o parte din acei bani nu am semnat nimic la nici o banca (nici macar adeverinta de salariu), am o garsoniera proprietate personala (cumparata de parinti inainte cu vreo 8 ani de casatorie). In cazul unui divort lucrurile se schimba cu ceva pentru mine? Din discutiile cu el am inteles ca imprumutul ar fi facut inainte de casatorie, iar adeverinta a folosit-o pentru o refinantare. Din ce am am citit eu dedus ca as fi codebitor, insa nu am gasit nicaieri obligatiile codebitorului, ma puteti ajuta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:28, 24 Noiembrie 2010
In situatia descrisa de dv, in nici un caz esti codebitor. Stai linistita. Nu este pozibil vreuna actiunea impotriva dv.
In primul rand, nu ai semnat.
Al doilea, esti un imprumut inainte casatorie. Si ai divortat. Si banca nu ti-a cerut sa semnez, si procede de un imprumut anterior.
Banca o stie. Si daca nu este asa, poate ca este o semnatura falza undeva. Dute la banca si spui clar asa cum ati spus aici.
banca a comis ori un abuz ori o eroare prin faptul ca v-au comunicat ca vi se va face poprire. faceti o cerere scrisa catre banca prin care sa mentionati ca nu aveti calitatea de codebitor, ca acest credit a fost facut inaintea casatoriei si ca nu ati beneficiat de pe urma acestui credit. in cazul in care raspunsul pe care il veti primi din partea bancii va va nemultumi, va sugerez sa faceti o sesizare scrisa la OPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar nicoletag nicoletag Buna ziua, in legatura cu bancile ma confrunt cu urmatoarea problema: acum 2 ani sotul meu a facut un imprumut bancar pe numele lui la care i-a fost necesara ... (vezi toată discuția)
Cum poti scapa de calitatea de codebitor? ANDA2005 ANDA2005 Am contractat impreuna cu fostul sot un imprumut cu garantie ipotecara, eu avand calitatea de codebitor. In momentul de fata am divortat si suntem in cursul ... (vezi toată discuția)
Divort anii anii sotul meu,inainte de a ne casatori, a facut un credit ipotecar pe 25 ani in ron pt. apartamentul in care locuim.acum suntem casatoriti si am facut o ... (vezi toată discuția)