avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare executare silită

Bună ziua!

Speța e următoarea: În Mai 2016 o instanță necompetentă (teritorial; eu nu mai aveam domiciliul în Bacău de 2 ani) a admis o executare silită împotriva mea. În Iunie am discutat cu executorul, a încheiat executarea și a returnat titlu către creditor. Acum, pe 9 Ianuarie s-a admis din nou, pe sectorul 4 (instanța competentă) executare în baza aceluiași titlu. Ideea e că pe 17.06.2016 s-ar fi împlinit termenul de prescripție al datoriei.

Pot invoca perimarea executării și, evident, art. 709, alin (3) din Codul de procedură civilă pentru ca prescripția să nu fie considerată întreruptă la data primei încuviințări și să fie invocată prin contestație la executare acum?

Alte discuții în legătură

Reluare termen de prescripție a unei datorii Mihai Cochior Mihai Cochior Bună ziua! Am următoarea situație: În luna Mai 2016 o judecătorie necompetentă (circumscripția Bacău-Neamț, eu având domiciliul în București de ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie executare sillita bellabianca52 bellabianca52 In ian 2012 am obtinut o sentinta favorabila. in 28.03.2013 s-a admis cererea de executare silita. In iunie 2013 exec jud a intocmit un pv prin care spune ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita (contestatie) alinfediuc alinfediuc Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz privind o executare silita (Materie: Civil). Calitate parte: Contestator Incerc sa fiu cat mai ... (vezi toată discuția)