avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condus auto neînmatriculat - confirmare renuntare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condus auto neînmatriculat - confirmare renuntare urmarire penala

Am avut un dosar penal(condus scuter 49cc neînmatriculat) pana in aceasta zi, am fost la judecătorie si am confirmat renunțare la urmărirea penală. In cât timp primesc plic acasa de la confirmare in fata judecătorului?Si pe nici una dintre foi, nici de la procuror, nici de la judecătorie nu scrie suspendarea permisului de conducere. Mi se va suspenda permisul?
De principiu da, dar asta o sa vedeti cand mergeti sa vi-l ridicati de la serviciul rutier.
ART. 103 OUG 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
.........................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare la up Lary25 Lary25 Buna ziua, acum un an de zile am fost prins conducand fara dreptul de a conduce un autovehicul ( fapta s-a intamplat fix intre 2 prelungirii). Mi s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)