avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucratori detasati la sucursala firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucratori detasati la sucursala firmei

Buna ziua

Daca o societate isi deschide un punct de lucru in Germania (banuiesc ca este posibil cf legii), atunci poate detasa (delega cf CM) salariati, cu A1, chiar daca acestia depasesc cele 183 zile pe an prevazute de conventia pt evitarea dublei impuneri? Stiu ca directiva UE spune 24 luni dar fiscul german are alta parere :)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 20 Ianuarie 2017
"Detaşarea nu se poate efectua decât la un alt angajator, inclusiv o filială. Nu este însă legală detaşarea efectuată la o subunitate fără personalitate juridică, cum ar fi o sucursală, o direcţie zonală/regională, un birou local etc." (Valeriu Zanfir, Noul Cod al muncii - evoluţie reală sau formală, în Raporturi de muncă nr. 5/2003, p. 36)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca cristian19 cristian19 Buna ziua , Doresc sa aflu si eu niste informatii in legatura cu codul muncii. Eu lucrez la firma atlassib care se ocupa cu transport de persoane si ... (vezi toată discuția)
Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)
Luarea in calcul a orelor suplimentare ioanaanca ioanaanca Care este cea mai buna abordare, mai ales pliata pe legea din codul muncii, in cazul in care un angajat presetaza ore suplimentare fara a ii fi cerute de ... (vezi toată discuția)