avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista lege care sa ma inpiedice in spatiul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista lege care sa ma inpiedice in spatiul public

Ca in fata intrari in scara unui bloc sa stau cu prieteni si sa discut cu voce tare,deranjanta pentru locatari?Mai si strigam des sau tipam, intre ora 8 si ora 22 ,putem primi amenda pentru asa ceva?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters414820 , utilizator 13:35, 20 Ianuarie 2017
In temeiul disp L nr 61/1991 Legea nr. 61/1991 - sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata la 7 februarie 2014 in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 96. puteti fi sanctionati
Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
szabop a scris:

Ca in fata intrari in scara unui bloc sa stau cu prieteni si sa discut cu voce tare,deranjanta pentru locatari?Mai si strigam des sau tipam, intre ora 8 si ora 22 ,putem primi amenda pentru asa ceva?Multumesc mult!


Domnule Szabop,
urmarind postarile dv. trag o singura conscluzie:va plictisiti.
Inainte de orice lege sau act normativ, exista legea bunului simt.
Nu ma plictisesc ,am dusmanii si incerc sa aflu legi din ambele ,,,din cel ce provoaca si din legi care pedepsesc .Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini insuportabili, violenti catalinrcd catalinrcd De 2 ani familia mea este deranjata de locatarii apartamentului de deasupra noastra. S-a mutat un individ la sfarsitul anului 2020 si locuieste aici cu iubita ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 Cristian2003 Cristian2003 Intrebare: Pot sa stau si sa joc badminton in parcul complexului rezidential dupa ora 22:00 ? Regulamentul spune asa: Este interzis tulburarea linistii ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecin bloc dummegans dummegans Buna, am o intrebare legata de masurile legale pe care le pot lua in urmatoarea situatie: locuiesc singura in chirie intr-un bloc la etajul trei. Sunt ... (vezi toată discuția)