avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... achizitionarea unui teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

achizitionarea unui teren

Buna ziua,

Am achizitionat un teren si nu stiu ce trebuie sa fac mai departe. Unde il inregistrez sau ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:37, 20 Ianuarie 2017
In termen de 30 de zile de la dobandire va prezentati la primarie si il inregistrati printr-o cerere (declaratie de impunere) pe care o gasiti la serviciul taxe si impozite.
Trebuie sa depuneti in copie actul de dobandire, planuri/schite cadastrale, carte de identitate
Sa aveti si actele in original.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2017
cyan, moderator
1. Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, notarul public transmite documentele la Biroul de Carte funciara pentru intabularea dreptului de proprietate pe numele dvs.
In acest sens, dupa aproximativ 3 saptamani, Biroul de Carte funciara elibereaza o incheiere.
2. Cu acesta incheiere (pe care o ridicati de la biroul notarial unde ati semnat actul), contractul de vanzare cumparare si documentatia cadastrala (schita), va prezentati in termen de 30 de zile, la Primaria localitatii in raza careia se afla terenul pentru a va lua in evidenta.
Mai exact la Serviciul taxe si Impozite si la Departamentul Registrul Agricol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala refacuta necesara pentru plata impozitului? Caramela80 Caramela80 Buna ziua. In urma decesului tatalui meu am mostenit printre altele si o bucata de teren intravilan care a fost folosit pana acum ca gradina. Dupa primirea ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)