avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cota contributie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cota contributie

Buna ziua,

Daca sotia a incasat venituri din pregatiri "la negru", ma pot adresa instantei sa-i scada cota de contributie pentru neplata taxelor si impozitelor la stat pe toata perioada invocata, pentru ca daca le-ar fi incasat legal, banii pe care i-ar fi adus real in casa ar fi fost mult mai putini?
Nu ma dezavantajeaza pe mine care am avut salariul oficial?
Asa si eu daca nu-mi platea firma contributiile sociale si impozitul, puteam sa aduc cu 35% mai mult in casa, cat mi-a retinut statul.
Mentionez ca vreau sa cer asta deoarece am avut salariul mult mai mare decat ea si ea vrea cota de 50%.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 01:19, 19 Februarie 2017
Cota legală prezumată de contribuție la dobândirea bunurilor comune este de 50% pentru fiecare soț. Dvs doriți să susțineți că, de fapt, soția a adus mai mulți bani decât ceea ce a încasat din veniturile oficiale? Cu ce vă avantajează?
La stabilirea contribuției se ține cont și de activitatea desfășurată în gospodărie, iar de obicei doamnele au o contribuție mai însemnată.
Nu, din contra, chiar si cu veniturile la negru a adus mai putini bani decat mine, cam cu 30% pe parcursul perioadei cat am fost impreuna.
Ideea e daca pot cere in instanta sa ii mai diminueze cota de contributie avand in vedere ca nu a platit taxele la stat pe munca respectiva, a facut evaziune fiscala.
Munca in gospodarie... pai si eu cat a fost ea plecata 3 ani timp de 3 luni pe an am dus greul gospodariei, mie de ce nu mi s-ar lua in calcul munca in gospodarie? Sau cand ea se ducea la distractii si eu stateam si prestam munca in gospodarie?
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2017
phonearena, utilizator
Păi asta e ideea, dacă nu a plătit taxele la stat nu au venit mai mulți bani în casă? Ea invocă în instanță veniturile de acest gen?
Da, asa invoca.
Normal ca au venit mai multi bani in casa daca nu a platit taxele si impozitele la stat pe banii la negru.
Deci, ce parere aveti? Pot cere asta in instanta?
Instanta investita cu partajul nu se va putea pronunta asupra unei fapte de evaziune fiscala, nefacand obiectul judecatii.

Veti putea solicita insa sa aprecieze asupra veniturilor si a contributiei la dobandirea bunurilor, prezentand argumentele dvs in sensul diminuarii.

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar cool123 cool123 buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am divortat si sunt in proces de partaj pentru locuinta. ... Iuni18 Iuni18 Buna ziua!Am divortat si sunt in proces de partaj pentru locuinta. Fostul sot a lucrat in strainatate si a a avut venituri mai mari, contribuind cu mai mult la ... (vezi toată discuția)
Caz din presa succesiune adrian pintea anamaria2006 anamaria2006 Sumele de bani pe care decedatul, le-a castigat in timpul vietii sunt in mijlocul scandalului iscat intre sotia sa,si rudele acestuia Unul din punctele ... (vezi toată discuția)