avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!Am divortat si sunt in proces de partaj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!Am divortat si sunt in proces de partaj pentru locuinta. ...

Buna ziua!Am divortat si sunt in proces de partaj pentru locuinta. Fostul sot a lucrat in strainatate si a a avut venituri mai mari, contribuind cu mai mult la cumpararea unui apartament.In plus parte din veniturile obtinute au fost depuse direct intr-un cont al tatalui sau.In perioada casniciei eu am lucrat pe salariu mult mai mic,apoi am stat si in concediu crestere copil.In baza acestor venituri, el solicita 80% din valoare apartament.Poate avea castig de cauza ?
Cel mai recent răspuns: Iuni18 , utilizator 08:51, 15 Martie 2021
E greu de spus exact,teoretic poste să obțină o cota mai mare dovedndno i contribuție mai mare.In.practica munca femeii.in gospodăriei,îngrijirea copilului ii dau dreptul la o cota chiar dacă nu a contribuit sau s contribuit mai.putin.Intr-un scenariu optimist puteti obtine cu 5,--10 % mai mult decât va ofera sotul dar depinde de multe aspecte..
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Imi puteti spune ,va rog,care ar fi acele aspecte?Intr-o casnicie ,faptul ca el a fost mai mult plecat si chiar si acasa fiind ,90% m-am ocupat eu de copil,se pare ca nu conteaza.
Multumesc !
contribuind cu mai mult la cumpararea unui apartament
cu cat mai mult a contribuit, cu atat de mult poate solicita cota majorata.

Buna ziua,

Instanta de judecata, pentru a determina cota-parte din dreptul de proprietate, va avea in vedere anumite criterii , in speta urmatoarele :

-sumele de bani investite la plata pretului.
- munca efectiv prestata in gospodarie.
-sumele de bani investite pentru a amenaja imobilul, care au condus la sporirea valorii de circulatie.
-plata impozitelor si a taxelor aferente imobilului.

Este adevarat faptul ca pot fi stabilite cote-parti diferentiate, insa legiuitorul a instituit o prezumtie de contributie egala la dobandirea bunurilor, prezumtie ce poate fi rasturnata prin orice mijloc de proba, nefiind una irefragrabila.

Proprietatea devalmasa se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre cei doi soti nu detine o cota-parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate, aceasta urmand a fi stabilita prin imparteala.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Partaj casă construită în timpul căsniciei: mama nu a contribuit cu nimic, iar câțiva ani are probleme psihice. nu merită 50% din avere, avem șanse să luăm tot sau măcar o parte mult mai mare decât ea? Rmg99 Rmg99 Buna ziua, părinții mei vor face partaj, casa a fost construită în timpul casniciei, tata a facut tot iar mama nu a contribuit cu nimic, aceasta începând ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) ... Daniela Olteanu Daniela Olteanu Buna ziua! Care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) E adevarat ca bunurile se impart in egala masura, nu si daca unul din soti face dovada ca a ... (vezi toată discuția)
Partaj Maruscuta Maruscuta După 5 ani de la căsătorie am devenit proprietari ai apartamentului in care locuiam ca si chiriași. Cu o parte din suma a contribuit socrii mei. Acum dupa ... (vezi toată discuția)