avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj judiciar

buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ca ale sotului sau deloc ,in cazul sotiilor casnice ,,,fara copii ,dar cu bunuri de impartit .
Care este procedura
multumesc o seara frumoasa
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:21, 17 Noiembrie 2011
Daca este vorba despre bunuri dobandite in timpul casatoriei, care au devenit bunuri comune, legea prezuma o contributie egala la achizitionarea lor.Ca urmare , ele se impart pe jumatate, indiferent de faptul ca sotia a fost casnica. Nu se impart bunurile dobandite de unul dintre soti prin mostenire sau donatie primita doar pe numele lui.
,asta inseamna ca instanta hotaraste cat ia fiecare in functie de .....?
Si daca mai indraznesc sa inteb care sunt taxele ce trebuiesc platite de ambele parti in special de cel care inainteaza partajul ,taxe ,expertiza ,timbru etc ,
multumesc
Prezumtia poate fi rasturnata daca unul dintre soti dovedeste ca a contribuit mai mult la achizitionarea unui bun.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
ok ,daca sotul dovedeste ca a adus mai multe venituri ,sotia cu cat ramane ?
In cazul sotiilor casnice ,raman fara nimic ? hmmmm
multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
cool123, utilizator
Poate sa ramana si fara nimic.

Alte discuții în legătură

Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj când unul dintre soți nu a avut venituri pe durata căsătoriei: care sunt procentele de împărțire a bunurilor în acest caz? ComN ComN Buna ziua. Fratele meu a divortat recent de sotia cu care a fost casatorit 6 ani si cu care are un copil de 10 ani si bunuri imobile. Mentionez ca in timpul ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj Adycristina Adycristina Cum se impart bunurile daca un barbat s-a casatorit cu o tipa care dupa ce i-a stricat casnicia desi avea un copil l-a facut sa-i treaca apartamentul pe nume ... (vezi toată discuția)