avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu

Buna ziua,
Fratele meu a fost dat in judecată de fiul socrului pentru un teren care a fost dat de către socrul sau. Fratele meu a decedat așa ca voi continua eu procesul .
Astăzi am fost acolo sa iau găinile, lemnele și țuica pe care fratele meu o avea acolo, dar domnul a chemat poliția și am ajuns sa sescarc toată mașina și mi s a spus de către polițiști ca doar domnul are dreptul acolo cât timp sunt in litigiu .
Fratele meu a muncit pentru acele lucruri, nu mi se pare normal, ca eu, sora lui sa nu pot lua lucrurile care ii aparțin .
Oare chiar este așa ?
Cel mai recent răspuns: Matei Andreea , utilizator 13:13, 20 Ianuarie 2017
Daca lucrurile au apartinut fratelui numai mostenitorii au dreptul la bunurile lui.

Cine are grija de gospodarie dupa decesul fratelui?
Fiul socrului locuia cu fratele dvoastra? Care sunt motivele ptr care politistii au spus ca fiul socrului are dreptul asupra bunurilor fratelui?

Eu am locuit după decesul fratelui meu acolo, am avut grija de el cât timp a fost in spital ( aproximativ 3 luni ), astăzi am vrut sa plec acasă, și sa duc toate lucrurile la cineva însă vecinii au chemat poliția și l au chemat pe acel om.
Menționez ca avem curțile lipite una de alta .
Fiul socrului meu are casa lângă casa fratelui meu.
Polițiștii au spus doar ca domnul este proprietar acolo pana se termina procesul .
Ca sa intelegem, fiul socrului este cumnatul dvoastra adica si cumnatul fratelui decedat.
Iar terenul in litigiu i-a fost dat fratelui dvs. de catre socrul sau adica de tatal cumnatului.

Sub ce forma i-a fost dat terenul, donatie, vanzare? Sotia fratelui era in viata la data transferului terenului? Se intelege ca nu au avut copii.

Locuinta nu este proprietatea fratelui? Ce drept de proprietate are cumnatul lui asupra locuintei?
Fratelui meu i s au făcut acte de vânzare pe terenul acela de către socrul lui in momentul in care s a căsătorit cu fata lui.
După ani de zile, mama fetei l a luat pe domnul care mi a dat fratele in judecată ( fiul sau ) sa ii treacă acel pământ pe numele sau, au fost primărie și au primit mâna liberă apoi au venit in București la un notar și au făcut un fel de declarație ca tot pământul i se da fiului sau din câte am înțeles de la avocat .
Cert este ca polițiștii au spus ca pe desfășurarea procesului doar domnul are voie sa între in curte .

Alte discuții în legătură

Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Revenire succesiune pasalegaviorela pasalegaviorela buna ziua . in urma cu 25 ani eu si fratele am dezbatut succesiunile parintilor .fratele a fost multumit cu sentintele date dar acum cand a decedat si fratele, ... (vezi toată discuția)
Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)