avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calitatea de consilier local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calitatea de consilier local

Calitatea de consilier local este incompatibilă cu un post contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:32, 23 Ianuarie 2017
Legea nr.161/2003
art.88
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
......
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;
......
Aparatul propriu al unui consiliu local este identic cu aparatul propriu al primarului , si un consilier local poate fi angajat cu contract individual de munca in aparatul de specialitate al primarului in calitate de consilier al primarului ?
Nu poate. Ei na! la cati oameni sunt fara serviciu, d-l primar il vrea taman pe consilierul local ca si consilier personal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare de incompatibilitate firemity firemity este incompatibila functia de consilier local cu functia de sofer angajat in aparatul de specialitate al primarului? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate: angajat al administratiei publice locale si functia de consilier local? nicolina01 nicolina01 va rog sa imi dati o lamurire in cazul urmator:o persoana este angajat al administratiei publice locale si este in acelasi timp ales consilier local ( este ... (vezi toată discuția)
Poate fi consilier local? baza baza un angajat al unei institutii publice, pe post de paznic , cu contract de munca pe o perioada nedeterminata (persoana contractuala), poate fi si consilier ... (vezi toată discuția)