avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... societate profesionala consilieri juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

societate profesionala consilieri juridici

as vrea si eu sa stiu cum procedez pentru a infiinta o societate profesionala consilier juridic.
P.S. ce documente imi trebuie; care sunt conditiile.
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 14:05, 8 Septembrie 2009
Prin Decizia nr. XXII din 12 iunie 2006 , publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 936 din 20/11/2006, ICCJ a decis ca :
Admite recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aplicarea dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte:

Cererile de autorizare a constituirii şi de înmatriculare a societăţilor comerciale de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică sunt inadmisibile.

Obligatorie, pentru instanţe, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă.
Consultanta, asistenta si reprezentare juridica poate fi acordata fie in calitate de avocat (potrivit legii), fie in calitate de consilier juridic numit in functie sau angajat in munca, potrivit legii.
(Statutul profesiei de avocat/statutul profesiei de consilier juridic)

Succes in continuare.

[ link extern ]
eu m-am interesat la colegiul consilierilor juridici dar nu mi-au dat prea multe informatii. am auzit ca se poate infinta o societate de genul acesta, fpat pentru care v-am atasat adresa ccj-ului.
caen 7022

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 6910 negreanalina negreanalina Vreau sa infiintez o SC avand COD CAEN 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management ca si activitate principala, iar COD CAEN 6910 Activitati ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic alexandru17 alexandru17 Buna ziua, un consilier juridic, neangajat al vreunei societati comerciale, poate in baza unui contract de prestari servicii sa emita facturi de consultanta pt ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare cabinet juridic Anonymus_1986 Anonymus_1986 Buna ziua ! De curand am intalnit o forma de exercitare a profesiei de consilier juridic si anume Cabinetul Juridic. in ce conditii se pot acestea infiinta ... (vezi toată discuția)