avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia minima socială garantata!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia minima socială garantata!

Buna seara. Varog să-mi dați unele lămuriri cu privire la pensia minima socială. Sunt născută în August 1957 si am o vechime în câmpul muncii de numai 8ani si 3 luni. Actualmente sunt pensionata cu pensie de invaliditate gradul 2 de 5 luni de zile. Varog să-mi precizați dacă, în aceste condiții ,beneficiez de posibilitatea de a obține o pensie minima socială. Dacă pot obține o astfel de pensie va rog să-mi spuneți la ce vârstă se poate acorda in cazul meu și ce demersuri trebuiesc făcute și la ce instituții se pot depune actele necesare.
În speranta că ma puteți ajuta, va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 21 Ianuarie 2017
Pensionarii din sistemul public de pensii şi cei din sistemul militar de pensii, indiferent de data pensionării, care au domiciliul în România și au pensia mai mică decât nivelul indemnizaţiei sociale, vor primi de la 1 martie 2017 suma de 520 de lei.


.... Actualmente sunt pensionata cu pensie de invaliditate gradul 2 ...


Care este valoarea pensiei pe care o primiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia sociala anyka49 anyka49 Buna ziua, avand in vedere ca de la 1 martie 2017, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari este de 520 de lei. mi-e nu mi s-a dat aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce pensie va primi in plata ? gorjeanul gorjeanul am o vecina care a primit pe 15 martie decizia de pensionare...are total ani lucrati 18 si 9 luni punctaj 0,21 valoarea pensiei 193 lei..(salariul era mic in ... (vezi toată discuția)
Ani de pensionare medicala se pun ca ani de vechime? maryusik78 maryusik78 mama a fost pensionata pe caz de boala din anul 1998 pana in anul 2011,luna august cand i-a fost suspendata pensia de cei de la \"I.N.E.M.R.C.M\".ma ... (vezi toată discuția)