Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la consecintele unui refuz la detectorul de minciuni!Unui prieten i s-a furat ceva din casa, toti cei care am fost in casa in perioada respectiva a fost chemati la declaratie!Furtul a avut loc la o saptamana dupa ce eu am fost acolo!La politie in declaratia pe care am dat-o am spus ca sunt de accord cu detectorul de minciuni!Mai pot acum sa il refuz?Ce implica acest lucru?
Daca am fost de accord in mod obligatoriu trebuie sa ma cheme sau ii cheama doar pe cei considerati suspecti?Cum se face chemarea,prin citatie?
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns!!
Va multumesc anticipat
Deci nu am cum sa refuz???Eu sunt o persoana foarte emotiva si nu as vrea sa am probleme din cauza asta!!eu azi am dat declaratie la politie!!cat dureaza pana ma cheama?prin telefon sunt chemata sau prin citatie?
În ce priveşte detectorul de minciuni, deşi unele legislaţii îl interzic, el este folosit în România, dar numai cu acordul scris al persoanei ascultate, rezultatele sale fiind luate în consideraţie, în măsura în care se coroborează cu probele administrate în cauză.
Testul cu detectorul de minciuni nu este considerat proba la dosar, insa poate crea suspiciuni in caz de refuz.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Detector
m_mircea
In ce conditii poti fi obligat de catre politie sa dai testul poligrafic,adica este nevoie sa fi acuzat de ceva?Se poate datorita emotiilor sa raspunzi de asa ... (vezi toată discuția)