-doresc sa aduc la cunostiinta ca fratele meu a fost condamnat la 4 ani cu executare pentru inselaciune
-Conform prezentului proiect de gartiere sub forma de ordonanta de urgenta este in (dezbatere publica pina pe 27.01.2017) si intra in vigoare la data de 18.02.2017.,
- dupa cum am citit eu, fratele meu nu beneficieza de art1 pt ca infractiunea de inselaciune nu se gratiaza, dar ar trebuii sa beneficieze de art.2 alin.a) si sa se reduca 1/2 din pedeapsa aplicata deoarece are un copil minor sub 5 ani in intretinere impreuna cu sotia sa.
ART.5 ALIN 4 SPUNE ASA (4) Graţierea nu se aplică celor care nu au început executarea pedepsei închisorii deoarece s-au sustras de la executarea acesteia precum şi celor care au început executarea dar ulterior s-au sustras.
-in cazul fratelui meu el a facut 3 luni arest preventiv in faza de cercetari fiind eliberat sub control judiciar si ulterior cand a ramas sentinta definitiva acesta nu a mai putut fi gasit pentru a se pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea)
INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:
IN CAZUL IN CARE PROIECTUL RAMANE NEMODIFICAT SI FRATELE MEU SE PREDA SI SE VA AFLA IN EXECUTARE DE PEDEAPSA INAINTE CA LEGEA SA INTRE IN VIGOARE 18.02.2017 SPRE EXEMPLU IN 05.02.2017 BENEFICIEZA DE ACEASTA LEGE(reducerea cu 1/2 din pedeapsa) ? ?
mai jos aveti proiectul de ordonanta privind legea gratierii
Vă prezentăm integral textul proiectului: