avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate sa anulez certificatul de nastere al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate sa anulez certificatul de nastere al copilului pe care este trecut tatal?

Buna ziua. Acum cateva zile am fost impreuna cu tatal copilului sa il declaram pentru a ii elibera certificat de nastere. Nu suntem casatoriti. Regret decizia din mai multe motive personale. Certificatul va fi eliberat pe 2 februarie. Pot sa il anulez? Pot sa spun ca a fost o greseala si sa cer sa nu fie trecut? Citisem undeva ca este posibil sa fac o contestatie. Este nevoie de acordul tatalui din moment ce eu am semnat ca accept sa il recunoasca?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 09:38, 23 Ianuarie 2017
Nu tinea de dvs sa fiti de acord sau nu, il putea recunoaste. Nu poate fi vb de razgandire daca e tatal copilului.
Doar in cazurile in care cel ce il recunoaste nu e tatal copilului, poate fi contestata recunoasterea de orice persoana interesata.
Atata timp cat nu suntem casatoriti si pe documentul din spital nu era trecut nu putea sa il recunoasca fara sa semnez si eu ca sunt de acord. Asa s-a intamplat la fata locului. El nu putea sa declare nimic doar sa se judece pentru a il recunoaste eu singura puteam sa il declar. Puteam trece pe oricine pe certficat fara sa mi se ceara vreo dovada. Deci atata timp cat pot sustine ca nu este tatal nu vad care ar fi problema. As putea contesta decizia luata pe moment nu?
Afirmatiile dvs nu sunt sustinute de lege si insistati intr-o directie gresita. Puteti sustine ce vreti, trebuie sa si probati.
Asa cum v-a spus gi-jane, acum nu mai puteti face nimic in afara de a contesta paternitatea in instanta, in cazul in care respectivul domn nu este tatal copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)
Contestare act paternitate Wunderland Wunderland Buna ziua! Ma aflu intr-o relatie de concubinaj. In momentul in care ne-am cunoscut, partenerul stia ca sunt insarcinata. Am hotarat, de comun acord, sa ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si am aflat ca tatl copilului m-a inseala si este o persoana iresponsabila cu care nu as vrea sa imi petrec restu ... (vezi toată discuția)