avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Debit catre asociatie propr.- si debit reciproc!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Debit catre asociatie propr.- si debit reciproc!

Asociatia nu are presedinte, nici comitet executiv, nici cenzor de 2 ani! nu are cont bancar.
La data procesului, avea.
Prin compensare, am de achitat.
Fiind demisi din cauza unei delapidari si a unui pv de contraventie, mi-e teama sa platesc, caci asoc nu a respectat niciodata nici o lege!
Este o cale legala care sa ma asigure ca nu pierd banii? daca imi fac o executare, ei pot sa fie reprezentati de avocat- asa cum este situatia, neavand conducere, reprezentant legal?!
Este mai bine sa fac eu executarea? Dar pe cine execut, fosta asociatie?
(asociatia nu este desfiintata, administrarea este data unei firme, nu stiu cu cine s-a semnat contractul)
Pot face o plangere penala, avand destule fapte la activ fostii...?
Pare a fi sustragere de la achitarea debitului?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:51, 25 Noiembrie 2017
Pentru a evita eventualele neplaceri , dvs trebuie sa va achitati datoriile catre asociatie . Atata timp cat ei va dau chitanta ( semnata si stampilata ) pentru suma incasata , problema dvs e rezolvata . Cat tine de neregulile lor , ei vor raspunde in fata legii ( penala eventual ) daca e vorba de furt , delapidare sau orice alte nereguli . Dar daca dvs nu sa va achitati debitul , el va genera penalitati si puteti ajunge in situatia sa fiti executat ( cu tot cu neregulile lor ) !
Adica, toti cetatenii sunt egali in fata legii. Tin cont de sfat, multumesc. Dar cine semneaza chitanta? Plus ca, stampila nu mai este obligatorie, iar chitantele date de administratorul-firma nu au stampila. Daca se fura si acesti bani, ca si fondul de rulment, ma mai distrez cu un mic proces, dar, pe cine chem in judecata...sau, cine vine?
Solicitati asociatiei contul bancar in care sa varsati sumele aferente intretinerii . Solicitarea o veti face in scris , trimisa cu confirmare de primire ( pentru a putea demonstra ulterior buna dvs credinta ) . Incercati sa luati legatura cu cei din asociatie sa initiati alegeri pentru schimbarea administratorului si a presedintelui de asociatie .Daca nici miscarea aceasta nu va reuseste , macar discutati cu cei de pe scara dvs si solicitati retragerea din asociatie ( puteti sa va afiliati la alta asociatie din cartier sau sa va faceti dvs o asociatie numai pe scara/blocul dvs ) .
Buna ziua
La asociatia noastra s-a furat 18000 euro. Locatarii am avut acte doveditoare (chitante semnate, stampilate) ca nu avem nicio restanta, totusi ca sa avem incalzire si apa calda trbuia sa achitam cate 800 lei/apartament. Administratoarea a fost condamnata la 18 luni cu suspendare si recuperarea banilor furati a ramas in seama noastra. Am mai dat 2000 lei pentru avocat respectiv executor silit in urma careia recuperam aproximativ 70 lei lunar. In orasul meu sunt multe asemenea cazuri.
Si la noi la fel! Se scot bani din piatra seaca la asociatii. Ce interes exista sa nu se rezolve astfel de situatii de catre consiliile locale, caci multi sesizeaza, dar ei mereu raspund ca trebuie sa dai in judecata asociatia, caci ei nu au personal calificat si nici bani ca sa angajeze experti contabili. Parca se numeau ceva cu indrumare si control. dar cum controleaza daca nu se pricep?

Alte discuții în legătură

Abuz administratie de locatari andapaun andapaun Va rog sa ma sfatuiti ce documente sa cer administratorului de bloc sa-mi prezinte (eventual sa-mi xeroxeze) pentru a afla daca cele doua chitante achitate in ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de la administrator in urma vanzarii unui apartament adivij77 adivij77 Buna ziua! Situatia este urmatoarea, in urma cu 10 ani adminitratorul din blocul unde locuim a hotarat impreuna cu asociatia de locatari sa stranga o suma de ... (vezi toată discuția)
Administrator care functioneaza nelegal Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Am sa prezint pe scurt o problema pe care o intampinam, acu cu ceva timp o parte dintre locatarii blocului in care stam impreuna cu parintii sau ... (vezi toată discuția)