Buna ziua.
Bunicii soțului meu sunt decedati. De curand au decedat si copiii bunicilor, tatal si unchiul sotului. Unchiul nu a avut copii. Sotia unchiului traieste. Intrebarea mea este. Ce cota parte din masa succesorala (o casa batraneasca)primesc urmatorii: soacra mea, sora sotului meu necasatorita si fara copii, sotul meu si matusa lor?De asemenea as vrea sa stiu daca copiii nostri intra ca si mostenitori ai bunicilor sotului sau ai socrului meu? Va multumesc mult pentru raspuns.
După dezbaterea pe rând, în ordinea deceselor, a moștenirilor bunicilor, averea acestora se cuvine fiilor lor:
1/2 - fiul 1 (tatăl soțului dvs.)
1/2 - fiul 2 (fratele tatalui soțului dvs., respectiv unchiul soțului)
Moștenirea tatălui soțului dvs. (în care întră acel 1/2 de la parintii lui + ce mai adunase si omul in viata) merge la:
- soția lui supravituitoare - 1/4 din moștenire
- copii lui 3/4 din moștenire (sotul dvs. și sora soțului dvs.în mod egal)
Moștenirea fratelui tatălui soțului dvs. se cuvine:
- soției lui supravituitoare 1/2
și 1/2 nepoților de frate - soțul dvs. și sora soțului dvs. (sunt cele mai apropiate rude in viata)
Asta teroretic. Practic, ne lăsăm surprinși. (depinde cine, cum și pe a cui moștenire a acceptat-o). Totul este minunat câtă vreme nu se contestă calități succesorale.
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)