avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent pentru lunile tatalui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent pentru lunile tatalui

Tatal copilului nu doreste sa-si ia concediul de o luna. Am inteles ca eu sa primesc stimulentul, trebuie sa ma intorc la servici cu 60 zile inainte ca baietelul sa implineasca 2 ani. Mi s-a spus ca daca ma intorc cu 90 zile mai devreme, primesc stimulent si pentru lunile tatalui. Exista asa ceva in lege?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 23 Ianuarie 2017
Nu exista niciun text de lege cu privire la cele 90 de zile.

Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ si "luna celuilalt parinte".

Pe perioada cât se efectuează ”luna celuilalt părinte” nu se primeste stimulent de inserție.
Multumesc pentru clarificare. Deci, inteleg bine, daca tatal renunta la "luna tatalui", adica nu-si ia concediu, se primeste stimulent si pentru luna respectiva?
Nu se primeste stimulent de insertie, chiar daca tatal renunta la "luna tatalui".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Melania83 Melania83 Buna ziua. As dori sa stiu cum pot beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ani in conditiile in care eu am mers de pe un CIC pe altul, adica primul ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, Ce se intampla cu acea luna de concediu a tatalui in situatia in care doresc sa ma intorc la munca, cu cel putin 60de zile inainte ca copilul sa ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie visanoiu visanoiu Cu ce luna se plateste stimulentul din luna in care te intorci sau cu luna urmatoare? Daca te intorci cu 60 si ceva de zile pe cate luni esti platit si daca ... (vezi toată discuția)