avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulentul de insertie

Cu ce luna se plateste stimulentul din luna in care te intorci sau cu luna urmatoare?
Daca te intorci cu 60 si ceva de zile pe cate luni esti platit si daca te intorci cu 90 si ceva de zile la fel. Si la care situatie se scade luna tatalui si la care nu.
Situatia mea este urmatoarea: copilul face 3 ani pe 11 mai ( am prelungire ptr. pe motiv handicap) .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 13 Ianuarie 2017
Trebuie sa reveniti la munca inainte de data de 11 martie ... Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ si luna celuilalt parinte.

Persoanele care se întorc la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani și care, în acest interval de timp, efectuează și ”luna celuilalt părinte”, pe perioada cât se efectuează ”luna celuilalt părinte” nu vor primi stimulent de inserție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Stimulent pentru lunile tatalui giminy giminy Tatal copilului nu doreste sa-si ia concediul de o luna. Am inteles ca eu sa primesc stimulentul, trebuie sa ma intorc la servici cu 60 zile inainte ca ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie alexa.valcu04 alexa.valcu04 As vrea sa stiu daca mi se acorda stimulent in conditiile in care eu deja m am intors la serviciu la alt angajator decat cel de dinaintea nasterii . daca tatal ... (vezi toată discuția)