avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Masina vanduta, act pierdut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Masina vanduta, act pierdut

Am vandut o masina, dar am pierdut chitanta pe care i-am dat-o respectivei persoana. Acum persoana respectiva nu vrea sa isi inmatriculeze masina pe numele sau, iar eu trebuie sa platesc impozitele. Ce pot sa fac? Sa-l dau in judecata pe ce temei si pe ce probe? Nu am nicio dovada. Persoana respectiva nu mai raspunde la mesaje, imi zicea ca o sa imi dea banii pe impozit, dar nu mi i-a dat. Daca solicit judecarea in lipsa, trebuie sa ma prezint in instanta? Voi fi plecata in urmatoarele luni.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
oliviaioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:57, 22 Ianuarie 2017
oliviaioana a scris:

Am vandut o masina, dar am pierdut chitanta pe care i-am dat-o respectivei persoana. Acum persoana respectiva nu vrea sa isi inmatriculeze masina pe numele sau, iar eu trebuie sa platesc impozitele.

1-Daca initial afirmati ca ati inaintat un document unei persoane,ulterior nu mai puteti sustine ca ati pierdut acelasi document
2-Nu ati incheiat inscris justificativ in dublu exemplar ?
3-Pentru ca detinatorul vehiculului sa poata finaliza procedura de inmatriculare pe langa un document de provenienta=contract de vanzare cumparare,donatie,etc,vanzatorul detine obligatia sa puna la dispozitie inclusiv fisa de radiere fiscala si certificatul fiscal
Dv continuati sa platiti impozitul aferent vehiculului deoarece nu ati avut document legal pe care sa il puteti depune la autoritatea fiscala pentru radiere vehicul-nu este culpa cumparatorului
4-Notificati oficial detinatorul vehiculului sa se achite de obligatia finalizarii inmatricularii vehiculului,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
5-Daca solicitati judecarea in lipsa nu mai este necesara prezenta dv la termenele de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism de aproximativ 5 ani și ne luat in evidentele poliției de către noul proprietar dana capitanescu dana capitanescu In anul 2014 am vândut un autoturism cu contract de vânzare cumpărare, certificat fiscal și tot ce trebuie, ca noul proprietar sa poată înscrie mașina ... (vezi toată discuția)
Buna seara,aș dori să radiez mașina de pe numele meu,am vândut ... denisacami denisacami Buna seara,aș dori să radiez mașina de pe numele meu,am vândut o unui vecin fara a face un contract de vânzare cu el înțelegandu- mă cu acesta că eu ... (vezi toată discuția)