În baza ordimnului CCR 732 /16.12.2012 privind neconstituționalitate a art 336 și alin.1 am fost oprit de către politie din cauza unei reclamații făcute la 112 de către o persoana și normal ca miau pus etilotest ul a ieșit 0.60 mg/l alchool pur am acceptat probele dar la întocmirea PV-ului final sa consemnata rreclamația lucru necesizat la încapătul am refuzat semnarea cerându-i reclamantului dovezi ca am condus haotic și neregulamentar nelovindul nu iam adus injurii nu a fost nici un incident! La ce ma pot aștepta?
Indiferent de modul in care se va rezolva problema cu persoana care v-a reclamat la 112, dvs. ati condus un autovehicul fiind sub influenta bauturilor alcoolice ceea ce constituie infractiune. Imbibatia alcoolica in sange va fi foarte probabil mai mare de 0,8 mg/l.
Buna ziua am si eu cateva intrebari am primit o condamnare la amenda penala .
1. Amenda penala cat timp se vede in cazier si daca exista atasat amenzi si vreun termen de supraveghere ?
2. Permisul se anuleaza sau se suspenda in cazul amenzi penale ?
3.In caz de anulare trebuie sa fac vreo cerere la Politie pentru anulare lui ?
4.Eu am platit amenda penala toata odata dupa ce a ramas definitiva sentinta am depus chitanta plus cerere la judecatorie alte cereri sau acte mai trebuie depuse ce mai am de facut in continuare ?
In sentinta nu scrie nimic de anularea permisului .
Ora estimata: 08:30
Complet: PENAL 1 - AP
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În baza art. art. 336 alin 1, cu aplicarea art. 61 alin. 4 lit. c C.pen. şi art. 396 alin. 10 C.pr.pen., condamnă pe inculpatul TUDORACHE ŞTEFAN-VLAD, cuantum de 4.050 de lei (sumă rezultată din înmulţirea unui nr. de 135 de zile –amendă cu suma de 30 de lei corespunzătoare unei zile- amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului (faptă din 06.09.2016). Atrage atentia asupra dispozitiilor art. 63 C. pen., respectiv, dacă persoana condamnată, cu rea-credinta, nu execută pedeapsa amenzii stabilită prin prezenta (în cuantum de 4050 lei), numărul zilelor-amendă se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.03.2017.
Document: Hotarâre 657/2017 22.03.2017
Va rog daca sunteti amabili ce trebuie sa mai fac in continuare ca sa imi recuperez permisul si sa scap de cazier multumesc frumos o zi buna .
Permisul se anuleaza.
ART. 116 OUG 195/2002 (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
#M18
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
#B
c) a intervenit amnistia;
#M19
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
#B
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
#M19
(2^1) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, se poate prezenta la autoritatea competentă pe raza căreia îşi are domiciliul sau reşedinţa, pentru eliberarea unui nou permis de conducere, în condiţiile ordinului ministrului afacerilor interne prevăzut la art. 24 alin. (5^3), fără a mai susţine examen şi cu prezentarea documentului care atestă o astfel de situaţie.
(2^2) În situaţia în care anularea permisului de conducere nu a fost dispusă până la depunerea cererii de restituire de către titularul permisului de conducere, condamnat definitiv pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, şeful serviciului rutier competent dispune restituirea acestuia, în baza documentului care atestă o astfel de situaţie.
#B
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
ART. 165 C.P.
Reabilitarea de drept Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
ART. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris. (2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.
(3) În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere, dacă la acea dată hotărârea de condamnare era definitivă, sau de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, dacă actul de graţiere se referă la infracţiuni în curs de judecată.
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
(5) În cazul condamnărilor succesive, termenul de reabilitare se calculează în raport cu pedeapsa cea mai grea şi curge de la data executării ultimei pedepse.
Calcul reabilitare
rianovich
Buna ziua,
In arest preventiv, am executat 13 luni...
Am fost condamnat definitiv in Aprilie 2014 la 3 ani cu executare.
Am executat restul pana la 2/3 si ... (vezi toată discuția)