avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea aplicari pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea aplicari pedepsei

Buna ziua . A trecut 2 ani de cand am fost condamnat cu amanarea aplicari pedepsei pentru conducere fara permis sub inf alc. si tot 2 ani am primit la serviciul de probatiune ...Tin sa mentionez ca imi apare in cazier si ca am fost condamnat in anul 2014 luna decembrie ....Intrebarea mea este cand mi se curata cazierul si ce este de facut ? ( si am terminat cu ei am sustin ultima semnatura in 2016 28 dec )
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2017
zaicaioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: zaicaioan , utilizator 23:59, 6 Ianuarie 2017
Mentiunile din cazier vor disparea dupa implinirea termenului de reabilitare.

Articolul 165 din Codul penal
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Articolul 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.
(3) În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere, dacă la acea dată hotărârea de condamnare era definitivă, sau de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, dacă actul de graţiere se referă la infracţiuni în curs de judecată.
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
(5) În cazul condamnărilor succesive, termenul de reabilitare se calculează în raport cu pedeapsa cea mai grea şi curge de la data executării ultimei pedepse.


deci ca sa inteleg mai 3 ani de zile trebuie sa astept pt un cazier curat ?
Dvs nu ati fost condamnat, nu sunt incidente articolele indicate mai sus.
Articolul 15 din Legea 290/2004
(1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
.............................................
h) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunţat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal.
Va Multumesc domnule Patrascu insfarsit un avocat adevarat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2017
zaicaioan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil? mihai.m14 mihai.m14 buna ziua! imi poate spune cineva daca pot face o cerere de reabilitare inainte de termen?am fost condamnat definitiv in 2012 am fost eliberat in 2014 si nu ... (vezi toată discuția)
Suspendare și control judiciar Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua dragi domni. Vin și eu la voi cu o întrebare după ce am primit o suspendare de 1 an jumate. Cu o anume perioada de proba de 2 ani jumate. Însă ... (vezi toată discuția)
Cand imi expira cazierul judiciar??? tanase_78 tanase_78 Fratele meu a fost condamnat la 3 ani si 6 luni in cu executare.A facut pedeapsa acum este liber din 2014.Cand o sa aiba cazierul curat...Dupa cati ani??? (vezi toată discuția)