avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare și control judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare și control judiciar

Buna ziua dragi domni. Vin și eu la voi cu o întrebare după ce am primit o suspendare de 1 an jumate. Cu o anume perioada de proba de 2 ani jumate.
Însă nu stiu exact ce inseamna asta.
După 2ani jumate cazierul ca fi curat?
Sau după 1 an jumate + 2 ani jumate ?
Sau a treia varianta la care m-am gandit și am vazut pe internet 1an jumate + 4 ani perioada de reabilitare ?
Nu inteleg exact cum se fac calculele.
Și pe perioada de 2ani jumate nu ar trebui sa aiba loc nici o fapta , chiar și un accident rutier ,in care sa fie vina ambelor părți și exista victime(lovire din culpa)
Mulțumesc
Inteleg ca ati fost condamnat la 1 an si 6 luni si s-a dispus suspendarea executarii sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani.
Reabilitarea de drept intervine dupa 5 ani.
ART. 165 c.p.
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
..............
ART. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.
(3) În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere, dacă la acea dată hotărârea de condamnare era definitivă, sau de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, dacă actul de graţiere se referă la infracţiuni în curs de judecată.
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
(5) În cazul condamnărilor succesive, termenul de reabilitare se calculează în raport cu pedeapsa cea mai grea şi curge de la data executării ultimei pedepse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere reabilitarea prin instanta dupa curgerea termenului de incercare ghita186 ghita186 As vrea sa-mi fac reabilitarea dupa ce trece termenul de incercare sa nu mai astept 3ani pentru reabilitare de drept .Pot introduce o actiune in instanta? ... (vezi toată discuția)
Este posibil? mihai.m14 mihai.m14 buna ziua! imi poate spune cineva daca pot face o cerere de reabilitare inainte de termen?am fost condamnat definitiv in 2012 am fost eliberat in 2014 si nu ... (vezi toată discuția)