avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se va calcula indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul meu si daca o pot primi.
Sunt angajat de 3 ani la o firma si luna aceasta mi-am dat demisia pe data de 7 ianuarie 2017.
Copilul se va naste in luna iulie.
Am nevoie sa ma reangajez luna aceasta in alta parte ca sa fi lucrat ultimele 12 luni consecutive dinaintea nasterii copilului sau pot sa aleg sa primesc 85% din media a 12 luni de pana in ianuarie 2017? Daca m-as angaja de luna viitoare s-ar putea calcula indemnizatia in functie de ultimele 12 luni dinaintea nasterii copilului chiar daca am facut o pauza de aproximativ 25 de zile? Mentionez ca la viitorul angajator voi avea salariu mai mare. Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 24 Ianuarie 2017
Data nasterii : iulie 2017

Perioada eligibila pentru CCC : august 2015 - iulie 2017

Daca nu va mai angajati pana la data nasterii copilului, atunci vi se iau in considerare ultimele 12 luni anterioare datei incetarii c.i.m., inclusiv luna in care ati incetat c.i.m.

Daca va mai angajati pana la data nasterii copilului, atunci vi se iau in considerare ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului , inclusiv luna nasterii copilului.
Va multumesc mult pentru raspuns!
deci daca m-as angaja din februarie ar exista continuitate? mai e valabila regula cu 12 luni lucrate consecutiv avand in vedere ca eu am incetat contractul pe 7 ianuarie?
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.4
.....
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu sa aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc edo23 edo23 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana in urmatoarea situatie beneficiaza de indemnizatie crestere copil: - data estimata a nasterii Iunie 2017 - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Endra Endra Legat de indemnizatie crestere copil. Legea prevede ca trebuie sa am 12 luni consecutive “lucrate\" in ultimii doi ani. Eu am 11 luni consecutive iar in a ... (vezi toată discuția)
Voi mai beneficia de indemnizatie? Marisssa Marisssa Buna ziua! Am lucrat 5 ani intr-o companie pana la data de 14 aprilie 2017.Apoi mi-am dat demisia si am plecat din tara.M-am reintors in tara si am ramas ... (vezi toată discuția)