avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Completare 394 de catre PFA platitoare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Completare 394 de catre PFA platitoare TVA

Buna ziua,
Sunt PFA la norma de venit, platitor TVA la facturare, trimestrial. Lucrez doar cu PJ, nu emit bonuri fiscale.

Exista o rubrica in 394, la litera G, care suna asa:

LISTA OPERATIUNILIOR TAXABILE EFECTUATE PE TERITORIUL NATIONAL
( cu detaliere pe operatiuni efectuate pprin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) precum si pt operatiuni pt
care nu exista obligativitatea utilizarii AMEF)

Acolo se cere totalul incasarilor, defalcat lunar pe cote de TVA, ca si prestator de servicii incadrandu-ma la rubrica

"i2 - incasari lunare efectuate din activitati exceptate de la obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale"

Inteleg gresit sau cumva unui PFA la norma de venit, i se cere sa-si contabilizeze extrasele de cont cu incasarile lunare? Ar fi ceva complet nou in activitatea PFA... Sau poate "autorul" a vrut sa spuna altceva?

In cazul TVA la incasare intelegeam si era normal. Dar la TVA la facturare...

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Pfa depasire plafon tva coltex coltex Buna dimineata! Varog sa ma lamuriti cu o problema; Daca un PFA a taiat o factura pe luna Decembrie 2009 si a incasat-o in luna ianuarie, eu contabilizez ... (vezi toată discuția)
Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit si inutilitatea bonurilor fiscale alinamoraru2006 alinamoraru2006 Buna ziua, Am un pfa la norma de venit, neplatitor de tva, cod caen 4776 si as dori sa aflu de ce ma pot amenda organele fiscale pentru neemiterea de bon ... (vezi toată discuția)