avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS la dividende,si alte venituri.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS la dividende,si alte venituri.

Buna ziua,
Daca sunt salariat si investitor pe piata de capital,platesc CASS la dividendele încasate de la firmele unde dețin actiuni ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: rex8905 , utilizator 17:34, 23 Ianuarie 2017
Pentru venitul din castigul de anul trecut, nu. Din acest an va fi altfel, indiferent daca mai aveti si alte surse de venit.
Pentru câștigul din acest an cat se va plăti CASS pentru veniturile din dividende?
Contributia individuala de 5,5%. Din codul fiscal art. 176 si art. 179 va vor da si alte detalii.
Se plafoneaza ca la CASS din chirii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pe dividende rbtm rbtm In decembrie 2017 am incasat dividende. Tot timpul, am fost angajata, cu carte de munca. Prin urmare, nu am platit CASS pentru dividende. Acum am primit o ... (vezi toată discuția)
Plata cass 2016 pentru castigul de pe bursa din 2015 stoicasibianul stoicasibianul Buna ziua! Daca am lucrat mai putin de o luna si am obtinut profit consistent din tranzactii pe bursa cat si cat si din dividende in 2014, cat ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende si cass din 1 ianuarie 2016 si 1 ianuarie 2017 vasilemb vasilemb Conform noului cod fiscal: Art 43(2) si Art. 97 (7) Incepand cu data de 1 ianuarie 2016, impozitul pe DIVIDENDE este 16% Art 43 (6) si Art. 97 (9) ... (vezi toată discuția)