avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism

Buna seara. Revin cu o intrebare care a mai fost pusa pe acest forum, dar din ce am citit in celelalte topicuri, au existat pareri diferite cu privire la modalitatea de rezolvare a problemei. Concret, am instrainat un autoturism acum peste 10 ani, fara a incheia un contract de vanzare-cumparare, autoturismul avand din acel moment mai multi proprietari si pierzandu-i urma. Autoturismul in cauza are ITP-ul si asigurarea expirate de peste 4 ani, ceea ce ma face sa cred ca nu se mai afla in circulatie. Care este varianta legala de a-l radia din evidentele fiscale, pentru a nu mai fi nevoit sa platesc impozit anual, desi eu nu ma mai folosesc de el? Va multumesc pentru timpul acordat si astept parerile dvs. O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 11:04, 10 Februarie 2017
Radierea din evidentele fiscale se realizeaza numai prin vanzare ( cu contract ) sau casare ( gen REMAT ) unde aveti nevoie de autoturism respectiv .Cum in cazul dvs nu mai dispuneti de masina si nici macar nu mai circula cu ea , slabe sanse de rezolvare ...
Chiar asa sa fie un vid legislativ in legatura cu aceasta problema si sa nu existe o cale legala de rezolvare? Am vazut mai multe opinii pe acest forum, variante cu instanta de judecata, declaratie notariala, etc. Exista cineva care a avut o problema similara si a rezolvat-o? Daca da, in ce fel?
Deci? Nu are nimeni o solutie concreta la problema mea?
~ Conținut șters la cerere ~
grosuanatolie a scris:

Va duceti la RAR si declarati ca ati pierdut toate actele masinii si solicitati o noua carte. Apoi cu cartea, solicitati radierea la politie ...

Radierea din circulatie nu implica si radierea fiscala !In afara de cele mentionate de mine ( remat si vanzare ) ar mai fi si ... furtul ! Dar e o procedura mai delicata si care poate avea si urmari asupra dvs ( fals in declaratii ... ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. de curând mi a fost reținut talonul cu drept de ... Ro5002 Ro5002 Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Impozit auto, masina nu mai exista ContSters62689 ContSters62689 Sora mea a plecat in Anglia cu Matizul in 2007. Dupa 2 ani, legislatia britanica nefiind permisiva, a fost nevoita sa renunte la masina, nemaiavand voie sa o ... (vezi toată discuția)