avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesionarea creantei se poate face atat inainte, cat si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cesionarea creantei se poate face atat inainte, cat si dupa incuviintarea executarii silite?

Buna ziua,

Detin o creanta bazata pe un imprumut cu titlu executoriu intre doua persoane fizice (eu ca si creditor si altcineva ca debitor) si sunt interesat de cesionarea acesteia. Motivul cesionarii este simplu: nu doresc sa ma implic in procedura de executare (in special dpdv emotional) si sa primesc intr-un timp mediu-lung suma datorata, ci prefer o suma mai mica intr-un timp scurt.

Intrebarea este: pot cesiona creanta atat inainte cat si dupa incuviintarea executarii silite(bineinteles, daca va fi cazul)? Sau cesionarea de creanta se face doar inainte de executare? Sau poate doar dupa executare?

Multumesc frumos pentru un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: Iana Țurcan , Consilier juridic 00:40, 24 Ianuarie 2017
Cesionarea se poate face atat inainte cat si dupa incuviintarea executarii silite insa trebuie sa fie respectata procedura si mai ales sa se faca notificarea cesiunii de creante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei in timpul executarii silite Irina S. Irina S. Se poate cesiona o creanta in timpul executarii silite? Am un titlu executoriu (contract de imprumut fara ipoteca sau alta garantie), am gasit un client ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta adriana73 adriana73 in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)