avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesionarea creantei in timpul executarii silite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesionarea creantei in timpul executarii silite

Se poate cesiona o creanta in timpul executarii silite?
Am un titlu executoriu (contract de imprumut fara ipoteca sau alta garantie), am gasit un client interesat de imobilul pe care il are in proprietate debitorul meu .
Eu nu vreau sa adjudec imobilul in contul pretului, vreu doar banii pe care i-am imprumutat. Cesionarul ar dori imobilul si tocmai de aceea vrea sa incheiem acest contract.
Este posbil sa facem un contract de cesiune in timpul executarii silite iar cesionarul meu sa adjudece imobilul in contul creantei cumparate?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:50, 23 Mai 2010
Din cite stiu eu, o creanta poate fi cesionata pe toata perioada existentei acesteia.
de la nasterea ei pina la stingere.

Alberto Kurtyan
Da, nu exista nici o problema sub aspect juridic.
Trebuie sa faceti actul de cesiune la notar.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara.
Dupa o notificare prealabila a debitorului cedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creanta (contract de credit) stefanmihail stefanmihail Contractul de cesiune creanta dintr-un contract de credit credit este titlu executoriu , ca si contractul de credit? Adica , banca a cesionat creanta. ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)