avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are voie sa paraseasca tara ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are voie sa paraseasca tara ?

buna ziua am si eu o intrebare . daca fostul concubin ma dat in judecata pentru custodia copilului nostru in varsta de 3 ani care este la el de o luna de zile are voie sa paraseasca tara? nu sa stabilit data procesului dar ma dat in judecata si am primit citatia de la tribunal.mentionez ca pana acum o luna sa mio ia cu forta fetita a trait langa noi timp de 3 ani si nu statea o cliupa fara mine el fiind plecat mai mult in strainatate.acum suntem despartiti de 3 luni de zile.vreau sa stiu daca are voie sa paraseasca tara la cateva zile de la darea in judecata
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2017
giulya93, utilizator
Cel mai recent răspuns: giulya93 , utilizator 14:00, 24 Ianuarie 2017
Poate sa paraseasca tara singur, deci nu impreuna cu minora.
Poate sa paraseasca tara chiar dupa promovarea actiunii pentru ca poate fi reprezentat in fata instantei de un avocat.
Pentru iesirea din tara impreuna cu minora are nevoie de:
- o declaratie notariala de acord din partea dvs.. sau
- o hotararea judecaoreasca definitiva de suplinire acord, sau o
- o hotarare judecatoreasca definitiva prin care instanta a stabilit ca tatal exercita singur autoritatea parinteasca.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca pleaca din tara, verificati la asistenta sociala cui a incredintat copilul. Daca asistenta sociala spune ca nu stie nimic, mergeti la politie si impreuna va deplasati la locuinta unde se afla copilul. Va luati copilul pe motivul ca este parasit de tata.
copilul este lasat la mama lui dar nu stiu daca a facut vreo cerere sau ceva la asistenta sociala precum ca are dreptul sa stea la ea. daca merg sa o iau de acolo si nu vrea mama sa sa mio dea ce pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despartire din concubinaj - mutare in alt judet rux09 rux09 Buna seara. Traiesc in concubinaj de aproape 5 ani. Eu fiind din alt judet(380km) m am mutat cu concubinul acum 5 ani cand am inceput facultatea.In anul doi am ... (vezi toată discuția)
Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)
Schimbare program de vizita odată cu schimbarea domiciliului în străinătate Pici,26 Pici,26 Buna ziua, Daca intr-un divort, ceresterea si educarea copilului se afla la mamei prin urma unei hotarare comuna cu tatal, care au fost stabilit la notar ... (vezi toată discuția)