avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Achizitionare steroizi teapa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Achizitionare steroizi teapa

Buna ziua.
Eu sunt culturist si folosesc in mod frecbent steroizi anabolizanti.
Le comand de pe internet si mereu am primit ce trebuia.
Ieri am.comandat de la o persoana si am primitit doar doua cutii in loc de 19,iar pretul era pt 19.
Nu ma lasat curieru sa verific coletul ca nu era orecizat de catre expeditor.

As merge sa fac plangere da ma gandesc sa nu ma umileasca politistii sau sa iau vre-o amenda ca folosesc anabolizante.
Va rog sa ma sfatuiti?depun plangere?am sanse.
Prejudiciu 3000lei
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 09:12, 2 Februarie 2022
Atata timp cat substantele respective sunt legale nu aveti de ce sa va faceti probleme in privinta sesizarii politiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca substanta cumparata de dvs. este permisa de lege, puteti face plangere penala pentru inselaciune.

Vedeti daca va aflati sau nu in interdictiile Legii 104/2008, republicata, privind prevenirea si combaterea producerii si traficului ilicit de substante dopante cu grad mare de risc.

Legea prevede, printre altele, urmatoarele sanctiuni:
"Art. 13. – (1) Fabricarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia substantelor dopante cu grad mare de risc, cu exceptia steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului si a derivatilor sai, a eritropoietinei, a hormonilor de crestere si a substantelor chimice care sporesc producerea naturala si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, fara drept, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 7.500 lei la 15.000 lei.

(2) Oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea de steroizi anabolici sintetici, de testosteron si de derivati ai sai, de eritropoietina, de hormoni de crestere si de substante chimice care sporesc producerea naturala si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, fara drept, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 40.000 lei.

Art. 14. – (1) Comercializarea şi deţinerea în sălile de culturism şi de fitness a substanţelor dopante cu grad mare de risc, cu excepţia steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului şi a derivaţilor săi, a eritropoietinei, a hormonilor de creştere şi a substanţelor chimice care sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei.

(2) Comercializarea şi deţinerea în sălile de culturism şi de fitness de steroizi anabolici sintetici, de testosteron şi de derivaţi ai săi, de eritropoietină, de hormoni de creştere şi de substanţe chimice care sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei."
Poti face o sesizare ca respectivul incalca legea comercializand substante interzise, dar nu pentru inselaciune, vei putea fi acuzat de procurare.

[2.14 din Regulament]
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2017
Admin, administrator
Buna ziua, Am citit subiectul mai vechi despre steroizi. As dori sa stiu despre ce comerciant era vb. = si eu cumpar online si as vrea sa stiu sa evit... Multumesc anticipat, Adrian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie de steroizi Racordor Racordor Buna seara,intrebarea mea este urmatoarea : daca as fi prins cu o fiola sa zicem de testosteron sau in general steroizi asupra mea,pentru consum propriu ce as ... (vezi toată discuția)
Ajutor FREDU FIN FREDU FIN BUna am o firma care isi desfasoara activitatea din 2003, in firma lucreaza 4 persoane fara CIM , nu au avut niciodata carte de munca. Ce risca aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum e cu pescuitul in perioada de prohibitie? klaus86 klaus86 Constituie infractiune: pescuitul electric, cu materii explozive ori cu substante narcotice; pescuitul reproducatorilor in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)